L'assassí de Sant Joan les Fonts havia amenaçat amb fer “saltar” la casa pels aires

L’autòpsia conclou que l’autor del crim de Sant Joan les Fonts va matar la dona d’un tret al cap.

L’escena del crim a Sant Joan les Fonts (Pau Masó)


L’autòpsia conclou que l’autor del crim d’aquest dissabte a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) va matar la seva exparella d’un tret al cap. Fonts properes a la investigació han indicat que l’home va obrir foc contra la víctima mortal amb una pistola i, després, la va atropellar quan fugia del lloc dels fets. La dona tenia diversos impactes de bala però els forenses no han pogut determinar si va rebre dos o tres trets, tot i que una de les ferides era mortal de necessitat. Per això, han conclòs que va morir com a conseqüència dels trets i no per l’atropellament. La dona feia quasi un mes que havia denunciat que el seu marit la maltractava psicològicament i que l’havia arribat a amenaçar amb fer “saltar” la casa pels aires.

Fonts properes a la investigació han detallat que l’home va abordar la seva exparella, que anava acompanyada de les dues filles, al mig del carrer. Aleshores, es va produir una discussió i un veí va intentar separar-los.

Llavors, la dona va creuar el carrer i l’agressor la va perseguir, armat amb la pistola, i va obrir foc. Les mateixes fonts detallen que, després, un altre testimoni de l’atac, que anava amb cotxe, va atropellar l’autor dels trets per aturar-lo però l’home va aconseguir tornar-se a aixecar, arribar fins al seu cotxe i fugir del lloc. Amb el vehicle, va passar per sobre del cos de la dona i va atropellar, també, una de les filles.

Poca estona després, els Mossos d’Esquadra van localitzar el cos sense vida de l’home a Montagut i Oix. S’havia suïcidat penjant-se d’un arbre. L’home tenia una ordre d’allunyament de la víctima mortal, que l’havia denunciat un mes abans.

 

Membres del cos d’investigació dels Mossos al lloc dels fets (Pau Masó)

 

Fer “saltar” la casa pels aires

La víctima mortal va decidir denunciar el seu marit el 7 de setembre passat. Segons va explicar als Mossos d’Esquadra, feia més de 20 anys que estaven casats però durant els darrers quatre anys la relació s’havia deteriorat i l’home la maltractava psicològicament.

La dona es va decidir a fer el pas després de rebre constants amenaces. L’home li havia dit en més d’una ocasió que li “rebentaria el cap” o que “la mataria i faria saltar la casa pels aires”.

La víctima mortal va sol·licitar una ordre de protecció després de veure que l’home (que no accedia a una separació) va arribar a acumular fins a 29 garrafes plenes de gasolina al garatge del domicili familiar.

El jutjat d’instrucció 1 d’Olot amb competència en matèria de violència sobre la dona va dictar una ordre d’allunyament per amenaces lleus. El dia 8 de setembre, però, la policia va tornar a enxampar l’home per trencar l’ordre d’allunyament tornant al domicili familiar. Aleshores el jutjat va ampliar la mesura. Havia de comparèixer al jutjat com a investigat el pròxim 7 de novembre. El cas quedarà arxivat per extinció de la responsabilitat criminal perquè l’autor del tiroteig ha mort.

Respon