L’Associació de Pessebristes d’Olot mostra el seu malestar per l’eliminació de la Mostra d’aquest any

Ho associen a la retallada del consistori en l’àmbit de cultura i ho defineixen com una qüestió “de despatx”. Des de l’Ajuntament diuen que s’han perdut artistes i que cal projectar la Mostra des d’un punt de vista més modest. 


De Mostra a Ruta. El canvi de nom és la principal modificació que ha patit la mostra de pessebres d’enguany, juntament amb el nombre de muntatges que s’han exposat. Canviar-li el nom ha estat una decisió de l’Institut de Cultura d’Olot i ha fet que la mostra hagi agafat una altra concepció, un fet que ha molestat a l’Associació de Pessebristes de la ciutat. El seu president, en Miquel Serrat, assegura a Ràdio Olot que l’eliminació de la Mostra ha estat un tema purament de “despatx” i pressupost.

 

Segons l’Associació, les retallades a cultura han estat el causant de la supressió de la Mostra. Des de l’Ajuntament, l’alcalde i regidor de Cultura, Pep Berga, diu que han volgut replantejar la iniciativa i fer-la més modesta.

 

Des del consistori remarquen la voluntat de seguir tenint pessebres per Nadal. I des de l’Associació demanen a l’ajuntament reunir-se aviat per trobar un acord consensuat.

 

Els pessebristes demanen aclarir la situació abans del mes de febrer, moment en què els artistes comencen a fer els diorames. La Mostra de Pessebres d’Olot es va crear fa 27 anys. Aquest 2019 s’ha interromput per primera vegada.

Respon