Els CAP de la Garrotxa, a un pas de reprogramar activitat per l’augment de contagis

Les àrees bàsiques de la comarca diuen a Ràdio Olot que la situació no és bona i que si se segueix igual s’arribarà a un nou confinament. Els sanitaris fan una crida a la consciència de la població i demanen extremar unes mesures que s’han relaxat els últims mesos. 

Foto: ACN


Tot i que el risc de rebrot a la Garrotxa es troba per damunt de la mitjana catalana, les dades de la comarca vénen empeses per la tònica global del país. La segona onada ja s’ha constatat arreu i també als Centres d’Atenció Primària. Els de la Garrotxa asseguren a Ràdio Olot que l’atenció de casos respiratoris ha augmentat i això els està col·lapsant altra vegada, fins al punt que es plantegen tornar a suspendre activitat. El director dels centres de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa és Josep Lluís Nicolau en declaracions a Ràdio Olot.

 

La situació també es constata als CAP de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. La seva directora, Glòria Bassets, reclama que la població doni un cop de mà.

 

Foto: Martí Albesa


“Crec que anem encaminats a un confinament”

A la Garrotxa el nombre de nous positius per 100.000 habitants s’ha multiplicat per cinc des de finals del mes passat fins ara. Aquesta setmana, els centres sanitaris garrotxins han detectat 264 casos, mentre que l’última setmana de setembre la xifra se situava als 48 casos. El director dels CAP d’Olot i Besalú es mostra pessimista i assegura que anem cap a un nou confinament.

 

Segons els directors de l’atenció primària de la Garrotxa la situació actual l’ha portat el relaxament de la població. Creuen que el tarannà i el comportament social de la ciutadania hauria de canviar.

 

Els dos doctors garrotxins estan d’acord que si el comportament social no canvia, ens podem trobar amb mesures més dràstiques els pròxims mesos. Demanen calma, paciència i respecte a les normes anticovid per poder fer front a una tardor que pronostiquen que serà complicada.

Respon