L'atur torna a situar-se als nivells del 2009, a l'inici de la crisi

L’atur a la Garrotxa torna a xifres semblants a l’inici de la crisi. Aquest mes de març s’ha arribat a 3.112 persones, valor molt semblant amb quan es va tancar el 2009. A hores d’ara però s’està lluny de les xifres de l’època de bonança on l’atur vorejava el miler d’inscrits. El gran col·lectiu afectat segueix sent el de majors de 40 anys.

 oficina-treball

 

Les últimes dades de l’atur diuen que hi ha inscrits un 12,11% de persones en l’edat activa. Unes xifres envejables si es comparen amb altres comarques de Catalunya (Osona i el Gironès el tenen d’un 15,5%) però que demostren que queda molt camí per córrer per arribar a dades d’ocupació prèvies a la crisi.  De fet, aquestes 3.112 persones és un valor quasi calcat amb el qual es va tancar el 2009, el primer any de la crisi. Aleshores, a la Garrotxa es van duplicar en un sol any les taxes d’atur. En els bons moments l’atur estava estabilitzat entorn a les 1.5000 persones, i per tant a hores d’ara només s’ha aconseguit equiparar les dades prèvies. El pitjor any de la sèrie històrica recent va ser el 2013 quan hi havia 3.621 garrotxins buscant feina.

En percentatges, els municipis amb més taxa d’atur són Sant Ferriol i Beuda, mentre que els que estan millor són Les Preses i la Vall d’en Bas que estan entorn al 8%. amb dades del tancament del 2014.

Tot i que en el global nacional la preocupació són els joves, aquí destaca l’atur dels majors de 40 anys, que son el col·lectiu amb més persones desocupades.

Respon