L'Audiència demana més informació a Anticorrupció per decidir si cita Pere Macias pel 3%

També hi ha implicats altres exconsellers de CDC. La fiscalia creu que haurien comès un delicte de blanqueig de capitals per finançar el partit.

Foto: ACN


El titular del jutjat d’instrucció 5 de l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha demanat a la fiscalia anticorrupció que “ampliï les raons per les quals considera” que els exconsellers de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i els vuit exalts càrrecs del partit “podrien estar implicades en un delicte de blanqueig de capitals”. Entre ells hi ha l’exalcalde d’Olot i exconseller de Territori, Pere Macias.

En una providència dictada aquest dilluns, el magistrat requereix aquesta ampliació de la informació abans de resoldre la pretensió de la fiscalia anticorrupció de citar-los a declarar com a investigats. Concretament, De la Mata demana que concreti perquè creu “que es tracta d’algun tipus d’actuació a través de la qual el partit ingressa i justifica fons d’origen desconegut a l’empara de donacions relacionades per particulars”.

El ministeri públic sosté que van fer donacions al partit que podrien amagar ”algun tipus d’actuació a través de la qual, el partit ingressa, i justifica, fons d’origen desconegut”. Els dotze polítics van fer presumptament, segons un informe de la Guàrdia Civil, donacions de 3.000 euros en una o més ocasions i, segons l’escrit d’Anticorrupció, en total es podrien arribar als 106.000 euros.

Respon