L’edifici de Can Monsà d'Olot podria ampliar-se aquest 2018

L’Ajuntament d’Olot i la Fundació Kreas s’han posat d’acord per tirar endavant una ampliació de l’equipament. El consistori enderrocarà un edifici adjacent per encabir-hi uns laboratoris per a la Fundació. El projecte està valorat en un milió d’euros i no suposarà un cost extra per al consistori. Es preveu que l’obra permeti reordenar l’equipament i dotar-lo d’una nova entrada.

L’entrada de Can Monsà al carrer Fontanella és una de les zones que es reubicaran (Google)


Amb cinc anys de vida la Fundació Kreas, dedicada a la formació a la indústria càrnia i agroalimentària, s’ha quedat petita. L’entitat està ubicada a l’edifici de Can Monsà al carrer Fontanella d’Olot i necessita una zona de laboratoris per poder dur a terme el treball pràctic dels alumnes. Aquesta demanda ha portat que Ajuntament i Fundació s’hagin posat d’acord per tirar endavant una obra important a l’edifici de Can Monsà. Consistirà en una ampliació de l’equipament gràcies a l’enderroc d’un immoble municipal que hi ha al costat. L’alcalde Mia Corominas explica a Ràdio Olot el projecte que té previst iniciar-se aquest any: “Estem avançant en la idea que hi hagi una inversió important per poder crear els laboratoris necessaris per fer les pràctiques en manipulació de carn de porc”

L’entrada de Can Monsà es reubicaria

Els laboratoris consistirien en cambres frigorífiques i altres zones de treball. Segons Corominas, les obres també permetria reubicar l’entrada de Can Monsà i ressituar-la a prop del carrer Daunís: “Resituaríem la recepció. La faríem a la zona del carrer Daunís, enderrocant un edifici municipal i fent una entrada digna per allà”.

El projecte seria finançat íntegrament per la Fundació Kreas i l’Ajuntament s’ocuparia de l’enderroc de l’edifici que ha de permetre l’ampliació. Segons l’alcalde d’Olot, el cost de les obres “s’inclouria en una partida genèrica dels pressupostos”.

Quatre entitats en un mateix edifici

A l’edifici de Can Monsà hi conviuen quatre entitats: la Fundació Kreas, la UNED, la FES i el Consorci de Normalització Lingüística. Corominas assegura que les obres d’ampliació “beneficiaran a tothom” i pot significar la reordenació d’alguns serveis que s’hi donen.

A partir d’aquest any,  la Fundació Kreas pot veure com se li obren les portes per seguir creixent. L’entitat va ser creada a principis del 2014 per la Fundació Catalana d’Indústries Càrnies i la Universitat de Vic. Fins a principis de l’any passat, més de 500 alumnes ja s’havien format a través d’algun dels certificats i cursos de la Fundació.

Respon