L’empresa responsable de l’estudi informatiu de la variant de les Preses té dificultats per acabar-lo

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, Ginprosa Ingenieria ha patit problemes interns que impedeixen executar l’anàlisi del traçat de la carretera garrotxina en els terminis previstos. Des de l’Ajuntament de les Preses diuen que hi ha hagut un canvi d’empresa, però des del Departament de Territori ho neguen. La variant les Preses fa més d’un any que espera l’estudi informatiu i el d’impacte ambiental.

Les Preses fa un any que està esperant l’estudi informatiu (Ràdio Olot)


Les últimes notícies que Territori va donar sobre la variant de les Preses indicaven que els estudis del traçat estarien acabats l’octubre passat. Els retards s’han anat acumulant i ja fa un any que els documents havien d’estar sobre la taula. L’endarreriment pot explicar-se per diverses raons. Però segons ha pogut saber Ràdio Olot, una d’elles és la “fuga de treballadors” que ha patit l’empresa adjudicatària de l’estudi. Es tracta de la madrilenya Ginprosa Ingenieria. Durant els últims mesos, diversos professionals de l’empresa haurien marxat. L’alcalde de les Preses, Pere Vila, explica a Ràdio Olot que des de la Direcció General de Carreteres els van informar d’aquesta situació.

 

Des de la Vall d’en Bas també estaven al cas de la delicada situació de Ginprosa. L’alcalde del municipi, Lluís Amat, diu, però, que ningú els ha informat d’un possible canvi de l’empresa adjudicatària.

Territori nega un canvi d’empresa

Des del Departament de Territori confirmen a Ràdio Olot que Ginprosa ha tingut problemes interns, però neguen que hi hagi hagut cap canvi de companyia. Malgrat tot, aquest seria un factor a tenir en compte a l’hora d’excusar l’any de retard que acumulen els estudis. Des de les Preses diuen que la situació fa “entristir”.

 

Des de la Vall d’en Bas creuen que no es pot tenir cap pressa. Amat remarca que, en aquests temes, cal avançar “amb fermesa”.

 

Els estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas havien d’estar acabats, en un principi, a començaments del 2018. Territori va anunciar que finalment estarien a l’octubre del mateix any, però ja han passat quatre mesos i no hi ha notícies dels documents. Ara mateix, el traçat de les Preses i el tram nord de la variant d’Olot són els que estan més endarrerits. El tram més avançat és el del túnel de la Pinya. En aquest cas, la Generalitat ja ho té gairebé tot a punt per començar les obres.

 

 

2 Responses to “L’empresa responsable de l’estudi informatiu de la variant de les Preses té dificultats per acabar-lo”

  1. raul

    quiero matizar la noticia, los trabajadores no se han fugado, nos han echado en un ERE el 11 de febrero, porque la empresa nos devén una media de 8 nominas a todos los trabajadores. Nos hemos tenido que buscar la vida.

    Respon
  2. Jesús

    Antes de hacer cualquier publicación creo que lo más ético es informarse bien, cómo extrabajador de Ginprosa puedo asegurar que no ha habido ninguna fuga de trabajadores, lo que ha pasado es que los trabajadores estábamos sin cobrar muchos meses, en mi caso 6 meses, con falsas esperanzas que íbamos a cobrar y así sucesivamente. Al final la empresa ha echo un ERE y ha despedido a todos los trabajadores que estábamos de baja, por ansiedad por no cobrar durante más de 6 meses

    Respon

Respon