En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’empresa responsable de l’estudi informatiu de la variant de les Preses té dificultats per acabar-lo

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, Ginprosa Ingenieria ha patit problemes interns que impedeixen executar l’anàlisi del traçat
| 14 de febrer de 2019
L’empresa responsable de l’estudi informatiu de la variant de les Preses té dificultats per acabar-lo

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, Ginprosa Ingenieria ha patit problemes interns que impedeixen executar l’anàlisi del traçat de la carretera garrotxina en els terminis previstos. Des de l’Ajuntament de les Preses diuen que hi ha hagut un canvi d’empresa, però des del Departament de Territori ho neguen. La variant les Preses fa més d’un any que espera l’estudi informatiu i el d’impacte ambiental.

Les Preses fa un any que està esperant l'estudi informatiu (Ràdio Olot)


Les últimes notícies que Territori va donar sobre la variant de les Preses indicaven que els estudis del traçat estarien acabats l’octubre passat. Els retards s’han anat acumulant i ja fa un any que els documents havien d’estar sobre la taula. L’endarreriment pot explicar-se per diverses raons. Però segons ha pogut saber Ràdio Olot, una d’elles és la “fuga de treballadors” que ha patit l’empresa adjudicatària de l’estudi. Es tracta de la madrilenya Ginprosa Ingenieria. Durant els últims mesos, diversos professionals de l’empresa haurien marxat. L’alcalde de les Preses, Pere Vila, explica a Ràdio Olot que des de la Direcció General de Carreteres els van informar d’aquesta situació.

 

Des de la Vall d’en Bas també estaven al cas de la delicada situació de Ginprosa. L’alcalde del municipi, Lluís Amat, diu, però, que ningú els ha informat d’un possible canvi de l’empresa adjudicatària.

Territori nega un canvi d'empresa

Des del Departament de Territori confirmen a Ràdio Olot que Ginprosa ha tingut problemes interns, però neguen que hi hagi hagut cap canvi de companyia. Malgrat tot, aquest seria un factor a tenir en compte a l’hora d’excusar l’any de retard que acumulen els estudis. Des de les Preses diuen que la situació fa “entristir”.

 

Des de la Vall d’en Bas creuen que no es pot tenir cap pressa. Amat remarca que, en aquests temes, cal avançar “amb fermesa”.

 

Els estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas havien d’estar acabats, en un principi, a començaments del 2018. Territori va anunciar que finalment estarien a l’octubre del mateix any, però ja han passat quatre mesos i no hi ha notícies dels documents. Ara mateix, el traçat de les Preses i el tram nord de la variant d’Olot són els que estan més endarrerits. El tram més avançat és el del túnel de la Pinya. En aquest cas, la Generalitat ja ho té gairebé tot a punt per començar les obres.

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum