L’energia verda i Olot s’agafen de la mà

Una sala d’energies renovables, plaques solars en edificis públics i punts de càrrega per a cotxes elèctrics. Són les accions que ha portat a terme l’Ajuntament des de principis d’any per aconseguir convertir la ciutat en una capital verda.

Senyalització de punt de càrrega elèctrica

Ja ho diu la cançó: “Olot é molt verd”. I ho confirmen les últimes accions que s’han dut a terme a la ciutat a favor del medi ambient i les energies no contaminants. Després d’inaugurar al març una sala d’energies pionera a l’estat espanyol i instal·lar, per primera vegada, plaques solars en un edifici municipal el passat mes de juny, ara Olot en vol més. Ja ha aprovat la instal·lació de dos punts de càrrega per a cotxes elèctrics que pretenen promoure l’ús d’aquest vehicle. El regidor de mobilitat i via pública, Josep gelis, informa que el servei serà gratuït.

Els carregadors estaran ubicats a la Solfa i a la Rodona. Permetran carregar el 75% de la bateria en tan sols 20 minuts i ho podran fer dos cotxes alhora a cada punt.

Tot i que ara mateix a Olot hi ha pocs vehicles elèctrics, els punts de càrrega són una manera de promocionar l’ús d’aquest vehicle i també donar cobertura a cotxes visitants. Gelis assegura que: “a part de pensar en la localització també s’ha pensat en la logística a l’hora de decidir on instal·lar els carregadors”.

Els dos punts de càrrega que s’instal·laran a la tardor seran els primers a la ciutat amb caràcter municipal i gratuïts. Costaran 99.000 euros, però l’Ajuntament només n’haurà de pagar 19 gràcies a una subvenció de la Generalitat.

Respon