En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

L’entrada de residus a l’abocador de Beuda s’ha reduït gairebé un 40% en l’última dècada

Les últimes dades se situen per sota les 20.000 tones anuals, una xifra que no es repetia des de fa 27 anys
| 14 de gener de 2020
L’entrada de residus a l’abocador de Beuda s’ha reduït gairebé un 40% en l’última dècada

Les últimes dades se situen per sota les 20.000 tones anuals, una xifra que no es repetia des de fa 27 anys. Des del municipi esperen que la futura planta de triatge serveixi per reduir encara més les xifres, però assumeixen que no servirà per tancar l’abocador. 

Imatge de l'abocador de Beuda en ple rendiment (Pau Masó)


L’alcalde del poble, Bernat Sanz, diu al programa KM 21 de Ràdio Olot que quan hi hagi la planta servirà per reduir les tones de residus que entren, però que la Garrotxa haurà de seguir tenint un abocador, al municipi que sigui.

 

De fet els quilos de residus anuals que entren a l’abocador de Beuda ja s’han reduït, tot i no tenir la planta de triatge. Les últimes dades del 2018 se situaven per sota les 20.000 tones, una situació que no es donava des del 1992. Des de llavors, la quantitat de residus va anar pujant fins al 2006, quan va tocar sostre amb prop de 31.000 tones. Els últims 12 anys la tendència ha anat a la baixa fins a reduir un 40% les tones anuals en l’última dècada. Tot i que la reducció va molt lligada als cicles econòmics, l’alcalde de Beuda llança aquesta reflexió.

 

Foto: Pau Masó


Bernat Sanz assegura que el dipòsit de Beuda “està controlat”, encara que pugui generar un gran impacte visual.

 

Segons l’alcalde de Beuda, el municipi també obté ingressos de l’abocador que li permeten tirar endavant projectes al poble. Segons el programa de gestió de residus de la Garrotxa 2018-2023, Beuda rep 42.000 euros anuals a través d’un conveni. Segons el mateix programa, l’obertura de la planta de triatge permetria reduir en 200.000 euros el cost anual de l’abocador, que actualment és de gairebé 800.000 euros.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum