L’equip de govern de Montagut i Oix cedeix el seu sou als més afectats pel coronavirus

L’alcaldessa i regidors volen així ajudar a aquelles famílies del poble que han vist reduïts els seus ingressos durant la pandèmia. Els regidors donaran part de la seva retribució a un fons social que gestionarà el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

El consistori no descarta augmentar l’aportació al fons social si la recaptació no és suficient (Ajuntament de Montagut i Oix)

Reduir o renunciar al sou de regidor per ajudar als que més ho necessiten. És la decisió que ha pres l’Ajuntament de Montagut i Oix. Els set regidors del consistori cediran una part del seu sou fins a final d’any. L’objectiu és ajudar a aquelles famílies amb pocs ingressos per culpa de la crisi del coronavirus. L’alcaldessa de Montagut i Oix és Mònica Boix en declaracions a Ràdio Olot.

 

Les reduccions del sou varien entre un 5 i un 100% segons la necessitat i voluntat de cada regidor. Amb els diners recaptats, es crearà un fons que coordinarà el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Boix admet que no sap a quina xifra arribaran a final d’any, però creu que “serà suficient”.

 

I si no és suficient, l’Ajuntament de Montagut no descarta incrementar la seva aportació. Els habitants del municipi que vulguin fer ús d’aquest fons s’han de posar en contacte amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Dels set regidors (comptant l’alcaldessa) que té Montagut i Oix, cinc d’ells tenen una retribució per assistència de plens, i els altres dos reben un sou mensual.

Respon