L’equip de govern d’Olot preveu portar les noves ordenances fiscals a aprovació el pròxim dilluns

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, ja hi hauria una proposta sobre la taula i s’hauria convocat els grups municipals per la nova sessió plenària que arribaria al límit de temps per evitar la prorrogació. El mateix alcalde ja indicava aquest dimarts que les noves ordenances aniran a la baixa.


Es preveu que l’augment d’impostos de la nova proposta no sigui del 14%, però que sí que inclogui algun increment més baix. De fet, el mateix alcalde, Pep Berga, ja deia en finalitzar el ple de dimarts que estudiarien fins a quin punt és possible reduir la pujada de l’IBI.

 

L’augment del 3’3% del sou dels treballadors públics suposarà per a l’Ajuntament gairebé un milió d’euros. Berga diu que aquesta despesa s’ha de pagar sí o sí i ja deixava anar dimarts alguns capítols que podrien veure’s afectats.

 

L’equip de govern havia calculat que cada punt d’increment en l’impost de l’IBI suposava 113.000 euros. Fent números, cal un augment del voltant del 9% per sufragar la pujada de sou dels funcionaris. A més a més, també hi ha el calendari. Les ordenances s’haurien d’aprovar la setmana que ve perquè entressin en funcionament l’1 de gener.

 

Un cop s’aproven les ordenances fiscals s’engega un mes hàbil d’exposició pública on es poden presentar al·legacions. En cas d’haver-n’hi, es determina un període per resoldre-les. Tot aquest procés podria allargar-se més enllà del 31 de desembre si no s’aproven la setmana que ve. Això faria que es prorroguessin. Per això, l’equip de govern no preveu esperar més i dilluns convocarà un ple per aprovar la fiscalitat municipal, principal focus de la polèmica. Pel que fa als pressupostos, es preveu aprovar-los un cop s’hagin tirat endavant les ordenances.

Respon