L’equip de govern d’Olot rectifica: 4% d'IBI i 4'7% d'escombraries

Avui s’han presentat unes ordenances fiscals que preveuen un augment de l’IBI del 4% i d’un 4’7% de la taxa d’escombraries. Són deu punts menys que la proposta inicial que va ser rebutjada per la ciutadania en el ple de dimarts. L’alcalde, Pep Berga, admet que “no han fet les coses prou bé” i que ara caldrà prioritzar i fer les inversions “més a poc a poc”. 

Roda de premsa d’aquest dijous (Pau Masó)


Tal com ha avançat Ràdio Olot, les noves ordenances fiscals aniran a aprovació en un ple que se celebrarà dilluns. Ho faran amb una important rebaixa de l’augment dels impostos. L’IBI passa del 14 al 4% i la taxa d’escombraries del 14’7 al 4’7%. És una rebaixa de 10 punts que l’equip de govern ha decidit fer després que dimarts desenes de persones ocupessin el ple municipal en contra de l’apujada d’impostos. L’alcalde, Pep Berga, diu que han anat “massa de pressa” i admet que no han fet les coses “prou bé”.

Quines partides es poden veure perjudicades?

La rebaixa de l’IBI suposarà que l’Ajuntament deixi d’ingressar 1’1 milions d’euros. Això, segons Berga, “es notarà a la ciutat” i a partir d’ara, “caldrà fer tot allò important amb una mica menys”.

 

Berga assenyala Educació i Benestar Social com dues línies vermelles que l’equip de govern vol preservar. Per la resta de partides, caldrà esperar a tenir els nous pressupostos per definir-les. Per altra banda, Berga no es mulla respecte al que pot passar els pròxims anys de mandat.

 

Tot i haver modificat l’augment dels impostos, s’apujarà el 3’3% del sou dels funcionaris i no s’eliminarà cap bonificació. Les noves ordenances es portaran a aprovació el dilluns en un nou ple municipal, on no es votaran els pressupostos. L’equip de govern vol esperar a tenir la fiscalitat aprovada per definir els comptes per al 2020, que hauran d’incloure canvis substancials.

One Response to “L’equip de govern d’Olot rectifica: 4% d’IBI i 4’7% d’escombraries”

  1. Manel Arias

    Pregunteu al equip de govern quant pogueu: qué es la Residència Fabrr que te la seu al Hotel Riu i se li concedeix 180mil €

    Respon

Respon