En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

L’eruga defoliadora podria tornar a ser protagonista el pròxim estiu a la Garrotxa

Des del SIGMA asseguren que han après a tractar-la i que seguiran amb les mateixes tècniques de fa mig any
| 29 de gener de 2018
L’eruga defoliadora podria tornar a ser protagonista el pròxim estiu a la Garrotxa

L’espècie s’ha frenat durant l’hivern i s’estan estudiant les mesures per quan arribi la calor. L’única manera de no reviure un episodi com el de l’any passat seria que la primavera fos plujosa i amb temperatures estables. Des del SIGMA asseguren que han après a tractar-la i que seguiran amb les mateixes tècniques de fa mig any. 

Un exemplar d'eruga defoliadora


Asseguren que la gran majoria dels boixos afectats per l’eruga ja s’estan recuperant, però podrien tornar-se a veure atacats si es repeteix una primavera com la del 2017. La poca pluja i les altes temperatures van afavorir que l’espècie es desenvolupés amb més comoditat i durant l’estiu s’estengués en volums descontrolats. Des del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa alerten que si no es viu una primavera amb “condicions normals”, l’eruga tornarà a tenir el mateix protagonisme que l’estiu passat. El president de l’ens és Francesc Canalia:

 

El director del SIGMA assegura que amb l’experiència de l’any passat s’ha après a controlar millor l’espècie. Tenen més clar quines són les trampes més eficients i els tractaments preventius idonis. Canalias afirma, però, que no aniran més enllà:

 

És molt probable que un any més l’afectació en zones boscoses sigui important. Però els treballs dels tècnics se centraran sobretot en les zones enjardinades de les ciutats i els seus entorns. També se seguiran fent proves pilot al Parc Nou d’Olot.

 

Ara mateix el cicle funcional de l’eruga està aturat i com més s’allargui el fred més es retardarà la reactivació de l’espècie. Per aquesta raó és important que les temperatures no pugin i que l’hivern s’allargui. Si no és així, la Garrotxa podria tornar a tenir un estiu amb centenars de papallones volant per les fanals o els jardins dels pobles de la comarca.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum