En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les 10 instal·lacions de Lluèrnia 2019 que no et pots perdre

El festival se celebra aquest dissabte 9 de novembre
| 7 de novembre de 2019
Les 10 instal·lacions de Lluèrnia 2019 que no et pots perdre

Queden poques hores de llum perquè arribi Lluèrnia. El festival olotí reuneix aquest any una cinquantena d’instal·lacions repartides pel centre de la capital garrotxina. Se celebra aquest dissabte 9 de novembre. Aquestes són algunes de les instal·lacions més originals i curioses.

 

Instal·lació '4891' d'Albert Carrera a la plaça de Braus (Lluèrnia)


“Murs”. Passeig d’en Blay

Segurament la instal·lació més xocant de totes: un gran mur barrarà el pas dels visitants que passegin pel Firal d’Olot. El passeig d’en Blay no es podrà creuar de nord a sud. D’aquesta manera Martí Albesa i Sara Montesinos volen denunciar l’existència de murs a l’Europa contemporània. La llum la posaran les sirenes i els sons que s’activaran intermitentment emulant la situació que es viu quan algú es juga la vida per creuar un mur ple de concertines.

 

“4891”. Plaça de Toros

Albert Carrera convida a reflexionar sobre el control que els estats cada vegada fan de forma més aferrissada sobre els ciutadans. Els mòbils, les xarxes socials, les càmeres de vigilància... ens observen durant les 24 hores. 4891 és una metàfora audiovisual que convida a reflexionar sobre el gran germà. La instal·lació consta de 24 tòtems en forma de cercle i amb sensors interactius.

 

Un dels "Horts de la llum" de les últimes edicions (Pau Masó)


“Away From Home”. Plaça de l’Arxiu Comarcal

Es tracta de l’”Hort de la Llum” 2019, una instal·lació que l’organització del festival encarrega de manera especial a un artista diferent. Enguany ha quedat a casa i el garrotxí Quim Domene serà l’hortolà de la setena edició de Lluèrnia. Se’n sap ben poc de la instal·lació; només, que s’han necessitat desenes de làmpades de sobretaula i l’ajuda d’estudiants de mecànica i electricitat.

 

“Hell, sweet hell”. Hospici

Contrast d’idees i emocions. Anna Juncà, David Oliva i Elisenda Planas convertiran el pati de l’Hospici en un infern agradable. Formes punxegudes sorgiran del terra en un ambient infernal, però que convidarà a passejar-s’hi. Com pot ser dolç l’infern? Dissabte ho podreu descobrir!

 

Reproducció del que serà la instal·lació "Hell, sweet hell" (Lluèrnia)


“Mar de Leds”. Carrer Baix de Maduixa

Una instal·lació immersiva, on com bé diu el nom, l’espectador s’endinsarà en un mar de llums, colors i sensacions que el transportaran des de la calma de les onades fins a un esclat de flaixos cap al més enllà. Es tracta d’un muntatge dels alumnes d’electrònica i automàtica de la UdG que els permet comprovar protocols d’il·luminació.

 

“Haro”. Carretera de les Feixes

Els Pim Pam Pum Foc! tornen a obrir les portes del seu local un any més. Aquesta vegada ho faran amb vuitanta troncs encesos que representaran tot allò que es desprèn dels rituals. Una instal·lació que vol posar en relleu “l’energia del foc”.

 

“Íntim”. Carrer de Sant Bernat

El Grup Antítesi del centre Eina de Barcelona instal·laran 1650 llums (o “mirades”) al llarg dels 150 metres del fosc carrer de Sant Bernat. Una manera de provocar a l’espectador la sensació d’estar observat. És també una reflexió a la nostra petjada digital.

 

La instal·lació Mar de Leds se situarà al carrer Sant bernat (Lluèrnia)


“Que es guaiti ciutat”. Avinguda del Morrot

La instal·lació més participativa de totes. Centenars d’infants dels centres de primària de la Garrotxa han elaborat aquest muntatge que construirà la ciutat que imaginen els més petits de la nostra comarca. S’instal·laran 40 cases, formant carrers transitables, on es projectaran totes aquelles activitats que passen dins les llars. El projecte està inspirat en el poema de Joan Salvat-Papasseit, “La casa que vull”.

 

“Cumuluminolumbus”. Claustres del Carme

L’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya omplirà el recinte de l’Escola d’Art d’Olot de núvols lluminosos. La meteorologia serà el principal motiu d’aquesta instal·lació que se centrarà en l’electricitat que generen els cumulonimbus.

 

“Foguera”. Plaça Major

Es tracta de l’última llum que brillarà a Lluèrnia. És l’espectacle de clausura. Consistirà en una gran estructura de fusta de cinc metres d’alçada i sis d’amplada situada al cor del centre de la ciutat. Quan toquin les 11 de la nit s’encendrà i formarà una foguera gegant que vol ser “un ritual d’agraïment i alliberament de tot l’esforç i energia” que fa possible Lluèrnia.

 

Consulta el mapa de les instal·lacions de Lluèrnia 2019

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum