Les administracions garrotxines valoren positivament els protocols activats durant el temporal Glòria

Des del Consell Comarcal una Comissió de Seguiment, amb els 21 municipis, ha coordinat els alcaldes i ha transmès informació al territori. Protecció Civil, Mossos, Bombers, Policia Local i ajuntaments s’han coordinat durant aquests dies per garantir la seguretat de la ciutadania.

Els cossos d’emergència s’han coordinat amb els ajuntaments durant aquest temporal (Ràdio Olot)


Diumenge passat el Consell Comarcal va activar una Comissió de Seguiment pel temporal. Es tracta d’un grup de coordinació amb un centre de control comú on s’hi reuneixen responsables de tots els cossos d’emergències. A més hi ha un contacte directe amb els ajuntaments de la comarca. La comissió es va estrenar el febrer de l’any 2018 amb un episodi de nevades. Segons el president del Consell Comarcal, Santi Reixach, en aquesta ocasió, la comissió ha tornat a funcionar.

 

Fer arribar la informació a la ciutadania de manera ràpida i directa ha estat una estratègia prioritària d’aquesta comissió. En aquest sentit, la ràdio ha tornat a demostrar la seva eficàcia i difusió.

Pla de Protecció Civil a Olot

Des de la ciutat d’Olot, aquests dies també s’ha activat el Protocol de Protecció Civil Municipal. L’alcalde, Pep Berga, el valora d’aquesta manera.

 

A part dels protocols entre administracions i cossos d’emergència. A molts pobles de la comarca la solidaritat d’entitats i veïns ha servit per pal·liar situacions de risc i ajudar als consistoris en tasques de neteja i prevenció.

Respon