En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les aigües dels rius de la Garrotxa mantenen els bons nivells biològics dels últims anys

Només un 10% tenen actualment un estat biològic deficient
| 5 de juny de 2019
Les aigües dels rius de la Garrotxa mantenen els bons nivells biològics dels últims anys

Les últimes dades del SIGMA mostren que entre el 50 i 60% de les aigües tenen una qualitat bona o molt bona, un tant per cent que s’ha mantingut al llarg de l’última dècada. Només un 10% tenen actualment un estat biològic deficient. 

Els rius de la Garrotxa tenen un 60% d'aigües netes o molt netes (Ràdio Olot)


 Els rius garrotxins no tenen actualment cap punt dolent o contaminat pel que fa al seu estat biològic. Segons l’anàlisi feta pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa l’any 2018, entre el 50 i el 60% de les aigües presenten una qualitat bona o molt bona en invertebrats i vegetals aquàtics (anomenats diatomees). Ho explica un dels tècnics del SIGMA, en David Llongarriu.

 

Les fortes pluges del 2018 han provocat que al voltant d’un 15% de les aigües dels rius tinguin una qualitat dolenta pel que fa a invertebrats. De l’estudi fet pel SIGMA també s’extreu que, aproximadament, un 40% de les aigües tenen una qualitat mitjana. A més, també s’han recollit dades de l’Agència Catalana de l’Aigua que certifiquen la bona qualitat, sobretot a les capçaleres. Marquen però una zona més deficient entre les Preses fins a Sant Jaume, on hi ha més pressió urbana i industrial. Llongarriu explica, per exemple, la situació que viu el Fluvià al seu pas per Olot.

 

Per millorar l’estat del riu Fluvià, el SIGMA proposa seguir amb l’activitat de les depuradores i reduir el nombre de rescloses. A més també creuen que cal millorar zones limitades per murs urbans que no permeten recuperar boscos de ribera.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum