Les aigües dels rius de la Garrotxa mantenen els bons nivells biològics dels últims anys

Les últimes dades del SIGMA mostren que entre el 50 i 60% de les aigües tenen una qualitat bona o molt bona, un tant per cent que s’ha mantingut al llarg de l’última dècada. Només un 10% tenen actualment un estat biològic deficient. 

Els rius de la Garrotxa tenen un 60% d’aigües netes o molt netes (Ràdio Olot)


 Els rius garrotxins no tenen actualment cap punt dolent o contaminat pel que fa al seu estat biològic. Segons l’anàlisi feta pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa l’any 2018, entre el 50 i el 60% de les aigües presenten una qualitat bona o molt bona en invertebrats i vegetals aquàtics (anomenats diatomees). Ho explica un dels tècnics del SIGMA, en David Llongarriu.

 

Les fortes pluges del 2018 han provocat que al voltant d’un 15% de les aigües dels rius tinguin una qualitat dolenta pel que fa a invertebrats. De l’estudi fet pel SIGMA també s’extreu que, aproximadament, un 40% de les aigües tenen una qualitat mitjana. A més, també s’han recollit dades de l’Agència Catalana de l’Aigua que certifiquen la bona qualitat, sobretot a les capçaleres. Marquen però una zona més deficient entre les Preses fins a Sant Jaume, on hi ha més pressió urbana i industrial. Llongarriu explica, per exemple, la situació que viu el Fluvià al seu pas per Olot.

 

Per millorar l’estat del riu Fluvià, el SIGMA proposa seguir amb l’activitat de les depuradores i reduir el nombre de rescloses. A més també creuen que cal millorar zones limitades per murs urbans que no permeten recuperar boscos de ribera.

Respon