Les bugaderies industrials confien en la conversió d'hotels a hospitals de campanya per salvar la producció

El sector explica que l’activitat ha caigut fins a un 90% i es plantegen fer un ERTO. Moltes tintoreries gironines han decidit tancar tot i tenir permís per obrir els seus establiments per evitar riscos de contagi.

La bugaderia Núria de Girona (ACN)


El director de la bugaderia Núria de Girona, Joan Saqués, ha detallat que el tancament de restaurants i també d’hotels ha fet que el nombre de quilos de roba que renten s’hagi desplomat i per això, si la situació no canvia, es plantegen fer un ERTO que afectarà el 90% de la plantilla (actualment tenen 22 treballadors).

 

Saqués ha detallat que amb el tancament de bars i restaurants el divendres 13 de març ja van notar una davallada important de l’activitat.

 

Joan Saqués, ha afirmat que “només” hi ha una manera de salvar la davallada en la producció, que seria a partir de l’obertura d’hotels com a hospitals de campanya.

 

De tota manera, caldrà veure si l’obertura d’hospitals de campanya comporta més feina i poden quedar-se amb més treballadors. El que sí que tenen garantit és la reserva de sabó per a seguir rentant la roba. Joan Saqués ha assegurat que tenen estoc per a 60 dies, sobretot a causa de la caiguda de la producció.

Dins del sector, el Gremi de Tintoreries de Girona ha decidit tancar tots els establiments associats per evitar el contagi del virus tot i tenir permís per seguir oberts.

 

Respon