Les cases de colònies de la Garrotxa ja han perdut el 70% dels ingressos anuals

La suspensió de l’activitat escolar i l’interrogant sobre com s’adapten els casals d’estiu han provocat moltes anul·lacions. Molts establiments han creat xarxa intercanviant grups entre cases i demanen que l’administració ajudi un sector que, diuen, és “molt fràgil”.

Foto: Fundació Esplai Girona


Durant la primavera i l’estiu, les cases de colònies viuen els mesos de més activitat. Amb la pandèmia del coronavirus, el sector ha vist com s’anul·laven totes les reserves escolars, i les dels casals d’estiu pengen d’un fil. L’Associació de les Cases de Colònies i Albergs de Catalunya diu que a hores d’ara ja han perdut un 70% dels ingressos anuals. El seu president, Werner Estallé, explica a Ràdio Olot que “són un sector fràgil”.

 

Les cases de colònies no poden obrir fins a la fase tres, un fet que pot agreujar més la seva situació si s’arriba massa tard. Una de les altres incògnites és saber si es podran acollir grups de fora del territori. Estallé avança que algunes de les solucions passarien pel treball en xarxa o rebre ajuts de l’administració.

 

Tot i que les reserves a les cases de colònies solen ser per grups nombrosos,  confien poder oferir allotjament a famílies i grups reduïts durant el mes d’agost. Alguns establiments estudien oferir estades escolars durant la tardor amb classes d’educació emocional. L’objectiu seria facilitar el retrobament dels alumnes després del confinament.

Respon