Les cases de colònies veuen difícil mantenir les mesures de seguretat en les activitats de lleure

De fet, creuen que ara mateix fer-ne és “irrealitzable”. La Generalitat ha donat algunes indicacions, però el sector avisa que s’encarirà el servei si no reben ajuts. Demanen que l’administració aclareixi quina responsabilitat tenen els allotjaments i que n’assumeixi les despeses que comporta adoptar les mesures de prevenció.

Les distàncies de seguretat són difícils de mantenir en activitats de lleure (ACN)

Excursions, jocs de lleure o dormir en lliteres formen part de tot allò que envolta una estada en una casa de colònies. Totes elles, són activitats difícils d’imaginar sense contacte o mantenint una separació de dos metres. Molts allotjaments ho miren amb preocupació davant un estiu que ja es preveu complicat. No saben quina repercussió pot tenir en els casals d’estiu, però diuen que ara mateix no ho veuen clar. El president de l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya és Werner Estellé en declaracions a Ràdio Olot.


La Generalitat de Catalunya ha tirat endavant algunes mesures com la limitació dels grups o la creació de la figura del responsable de seguretat i higiene, entre altres. Tot i això, el sector assegura que s’ha de delimitar bé fins a quin punt els casals o cases de colònies serien responsables d’un possible cas de covid-19. Estellé avisa que no poden controlar la relació dels infants amb altres entorns.


Demanen ajuts per no fer el servei inviable

Segons Estellé, són mesures que encareixen el servei i el poden fer inviable. Per aquest motiu, l’Associació demana ajuda a la mateixa Administració per “fer alguna cosa semblant” al que entenem per colònies o casals.


Aquests ajuts que proposen les cases de colònies provocaria que l’Administració es faci càrrec de totes aquelles despeses que pot comportar adaptar-se a les mesures d’higiene. Diuen, que d’aquesta manera, les famílies no hauran de pagar el sobreesforç que, de moment, recau exclusivament a les cases de colònies.

Respon