Les cases de turisme rural de la Garrotxa donen l’any per perdut

Asseguren que no poden complir les previsions sense la Setmana Santa i el pont de l’1 de maig. Tot i això, creuen que el fet que el seu públic sigui, principalment, turisme domèstic, els pot beneficiar un cop acabi el confinament. El sector viu amb preocupació perquè alguns establiments es veuran obligats a abaixar la persiana.

La Generalitat demana apostar pel turisme de proximitat un cop acabi el confinament (Turisme Rural)

Tant la Setmana Santa com el pont de l’1 de maig eren dates clau per les cases rurals de la Garrotxa. Es tracta del primer moment de l’any amb un volum alt de clients, després d’un gener i febrer que solen ser fluixos. La crisi del coronavirus ha provocat que lluny de mantenir les reserves, des de fa setmanes aquests allotjaments només gestionin anul·lacions. Des de l’Associació de Turisme Rural de la Garrotxa avisen que és un problema “difícil d’arreglar”. El seu responsable d’administració és en Ferran Puig.

 

L’Associació ja està rebent anul·lacions per les primeres setmanes d’estiu. El sector viu amb preocupació aquesta situació perquè ha de fer front a les despeses a curt termini i cada negoci depèn de la liquiditat que tenia.
De moment, la Generalitat ja ha engegat campanyes perquè un cop acabi el confinament, les famílies apostin pel turisme de proximitat. L’Associació de Turisme Rural de la Garrotxa creu que la crida hi pot ajudar, però avisa que les afectacions del coronavirus s’allargaran més enllà de 2020. No descarten que alguns allotjaments es vegin obligats a tancar.

 

 

Actualment, l’Associació de Turisme Rural de la Garrotxa reuneix més d’una vuitantena d’establiments que conformen el 75% de les cases rurals a la comarca.

Respon