Les corrandes, una cançó improvisada catalana que tindrà l'epicentre a Montagut

La corranda, una cançó improvisada que aquest cap de setmana serà la protagonista del “6è combat de corrandes” de Montagut. Una exhibició que vol reanimar l’ús d’aquest cant a la Garrotxa, una zona on s’ha perdut aquesta tradicional manera popular de cantar i ballar.

 corrandes_greda_2015

Presentació del cartell d’activitats (David Planella) 

Aquest dissabte té lloc a Montagut el “6è combat de corrandes”, una exhibició del talent per cantar i ballar una dansa tan tradicional a casa nostra. Una trentena de glossadors formaran part d’aquest combat, que també comptarà amb la participació d’un jurat per valorar les seves actuacions. L’Àlex Vilar, membre de l’Associació de Joves de Montagut, ha explicat a Ràdio Olot en què es basa exactament aquest tipus de cançó. Aquest combat arriba enguany a la seva sisena edició. Després de celebrar-lo el primer any a Santa Pau, ara ja en fa cinc que s’ha establert a Montagut. Un combat entre glossadors que només vol ser una petita exhibició del talent per cantar i ballar una corranda.

Les actuacions seran valorades posteriorment per un jurat que estarà format per quatre personalitats diferents. El món local el representarà en Manelic de Pera, veí i músic de Montagut; a nivell garrotxí l’encarregat de les puntuacions serà Carles Fontfreda; en l’àmbit català hi haurà l’escriptor català Roc Casagran; i finalment, i com a expert en el cant improvisat hi haurà en Gustinet, veí d’Espolla. Tot plegat, un combat que vol aplegar encara més gent que les edicions anteriors i potenciar la participació de més garrotxins i garrotxines.

El “6è combat de corrandes” anirà precedit per la calçotada popular que organitza cada any la Greda. Un dinar popular que fins ara es feia al Firal, però que amb la nova normativa s’ha hagut de buscar un altre espai a l’aire lliure on fer-lo. És per això, que per primera vegada, la Greda i l’Associació de Joves de Montagut s’han unit per fer del poble tota una gran festa.

Respon