Les discordances pel Pla Especial de l’Alta Garrotxa fan allargar el termini d’exposició pública quatre mesos més

Territori ha decidit que donarà temps fins al setembre per rebre al·legacions. D’aquesta manera creu que es podrà escoltar tots els propietaris que se senten exclosos. Des del Departament asseguren que les posicions no estan allunyades i cal fer entendre que el Pla Especial “no s’imposarà a ningú”.

Imatge de l’Alta Garrotxa


El pròxim 7 de juny s’acabava el termini per presentar al·legacions a l’aprovació inicial del Pla Especial de l’Alta Garrotxa. Degut a les discordances que hi ha hagut entre diferents actors del territori, sobretot els propietaris de la zona, el Departament de Territori ha decidit ampliar el termini fins al setembre. D’aquesta manera es dona quatre mesos més per seguir fent trobades i consensuar el document. El director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, envia un missatge molt directe als propietaris de l’Alta Garrotxa.

 

El Pla Especial de l’Alta Garrotxa es va aprovar de forma inicial el passat mes de febrer. De seguida van sortir crítiques des del col·lectiu de propietaris de la zona reclamant que se’ls tingués en compte i que el Pla era massa restrictiu. Miralles ha assegurat que s’han reunit amb una cinquantena de privats i ho seguiran fent els pròxims mesos.

Sense “grans canvis” del document inicial

El termini per presentar al·legacions al Pla Especial s’amplia fins al 30 de setembre. Miralles ha reconegut que ja n’han rebut algunes, però esperen rebre el gran gruix al final del termini. El director general de Polítiques Ambientals assegura que el document inicial “no canviarà massa les seves propostes” però serà més entenedor.

 

La principal crítica dels propietaris de l’Alta Garrotxa se centra a les Zones de Foment de la Dinàmica Natural que estableix el nou Pla Especial. Creuen que aquestes àrees limiten molt els usos que en poden fer els privats. Un 89% del sòl de l’Alta Garrotxa és de propietat privada i unes 19 finques es troben dins les àrees de més restricció.

 

 

Respon