Les donacions a Roba Amiga no han parat de baixar des del 2011

L’any passat, van caure un 17% a la Garrotxa i la cooperativa ho atribueix a la crisi i als robatoris de roba dels seus contenidors. Per això, durant aquest 2015 hi aplicaran mesures de seguretat.  

roba amiga ret

Un contenidor de Roba Amiga al barri del Pla de Dalt d’Olot (David Planella)

Durant el 2014, els contenidors de Roba Amiga a la comarca de la Garrotxa van recollir 103 tones de roba, un 17% menys que el 2013. L’any passat, el descens ja havia estat d’un 12% i des del 2011, l’any que es va registrar el punt més àlgid, la caiguda no ha frenat. A més, no és tan sols un problema de quantitat, sinó també de qualitat. En aquest cas, Roba Amiga ha detectat que la qualitat de les peces que els arriben s’ha reduït a la meitat des del 2008, cosa que ha augmentat el volum de roba que directament ha d’anar a la indústria del reciclatge. En declaracions a Ràdio Olot, el responsable de logística de Roba Amiga, Àngel Serrat, n’explica les causes.

Per pal·liar el problema dels robatoris de roba, Roba Amiga farà modificacions de seguretat als seus contenidors aquest 2015. D’aquesta manera, serà més complicat que la gent agafi la roba sense permís i, juntament amb una campanya de comunicació més potent, confien que ajudarà a frenar la davallada.

La Garrotxa sobresurt a la demarcació

A hores d’ara, Roba Amiga dóna feina a 45 persones en risc d’exclusió i té fins a 400 contenidors repartits a les comarques de Girona, 18 dels quals a Olot. Tots han rebut menys roba aquest any que l’any passat, però Àngel Serrat destaca que els garrotxins són els que han tingut un rendiment més alt. En aquest sentit, al 2014 un contenidor de la Garrotxa, que ha superat les quatre tones de roba, gairebé ha doblat els números d’un contenidor de l’Empordà, que s’ha quedat poc per sobre de les dues. Serrat recorda la importància de tenir la seu a Olot.

La capital de la Garrotxa, a més, ha servit més d’una vegada de banc de proves. Sense anar gaire lluny, en col·laboració amb l’Ajuntament, fa poc més d’un any, s’hi va engegar el servei gratuït de recollida a domicili, que ha tingut èxit –ha permès recollir fins a dues tones de roba– i que ja s’ha traslladat a Girona, on funciona des del novembre.

Respon