Les empreses, després dels brots detectats a la Garrotxa: “El carrer és el primer focus”

La consellera d’Empresa i Ocupació ha demanat “respecte” i ha exigit acabar amb la “permanent sospita” que assenyala el sector. Per la seva banda, l’empresa Noel afirma que les mesures que es prenen són “excel·lents” i creuen que el relaxament és al carrer.

Imatge de la trobada de la consellera d’Empresa amb actors territorials garrotxins divendres passat (ACN)

Pocs dies després de l’aparició de tres brots de coronavirus a tres empreses garrotxines, el sector comarcal i nacional ha sortit en defensa pròpia. La majoria de brots que s’estan produint, no només a la Garrotxa sinó a tot el país, impliquen l’àmbit laboral i assenyalen les empreses com a punts d’infecció. Per aquest motiu, la consellera d’Empresa i Ocupació, Àngels Chacón, va demanar no jutjar al sector en una visita que va fer divendres passat a Olot.

 

La consellera també va voler recordar que hi ha molts sectors que no han parat durant el confinament per poder garantir el subministrament de productes. Chacón també va ressaltar que les empreses són les primeres que lluiten contra el coronavirus per un interès propi. En aquesta línia, també va parlar el director de la fàbrica Noel, afectada per un brot. Joan Boix va remarcar que s’estan fent molts esforços per controlar la pandèmia i que el relaxament, en tot cas, és al carrer.

 

Les empreses han estat, fins ara, les principals castigades pels brots de coronavirus detectats a la Garrotxa. En total se n’han registrat quatre, tots a l’àmbit laboral.

Respon