Les entitats fan una crida a les celebracions responsables i en petit comitè

Algunes han plantejat activitats per fer des de casa per no perdre l’ambient festiu i altres ja es preparen per tornar l’any vinent. Totes demanen recordar les Festes del Tura “de la millor manera possible”.

Les Festes del Tura omplien de gom a gom els carrers d’Olot (Ràdio Olot)

Durant les últimes Festes del Tura, les entitats van programar uns 140 actes que van tenyir els carrers d’Olot amb iniciatives per a tots els gustos. Enguany, la pandèmia no ho permet, però les entitats no han volgut perdre l’oportunitat d’organitzar actes des de casa. Una d’elles és l’AOAPIX, que proposa, entre altres activitats fer el Concurs de Paelles o recuperar el Campionat de Llançament d’Oliva que va donar per acabat l’any passat. Tot, per fer-ho des de casa. Un dels seus membres és Xarli Reixach.

 

La penya Weke-Weke també ha decidit tirar endavant un dels seus actes. Serà la Norantada, que aquest any portarà els ritmes més sonats de la dècada dels noranta a l’antena de Ràdio Olot. Serà aquest dissabte a les dotze de la nit. Un dels seus membres, Carles Pagès, explica que s’han quedat amb les ganes “de fer més coses”.

 

“Per damunt de tot sempre hi ha la salut”

Un dels actes més tradicionals de les Festes del Tura és la Batalla de les Flors. La dificultat per preparar les carrosses durant el confinament ja va fer suspendre la proposta abans que s’anul·lessin les festes. El president del CIT, Josep Andrés, insta a recordar aquestes dates “de la millor manera possible”.

 

Per a moltes entitats, les Festes del Tura eren la culminació de la feina feta durant molts mesos per aportar el seu gra de sorra a la festa. Aquest any no es viurà cap acte al carrer i, per això, demanen responsabilitat i fer celebracions íntimes a casa.

Respon