Les entitats socials de la Garrotxa, un any després de la pandèmia: “Hi ha persones que han caigut del tren”

El Consorci d’Acció Social, Càritas i Creu Roja asseguren que els casos de vulnerabilitat s’han agreujat molt. En el quart capítol de ‘La covid + humana’, reclamen a l’administració que destini més recursos per fer front a un “tsunami permanent i exponencial” de les necessitats socials.

Emili Bassols i Carles Oller conversant amb Teia Fàbrega (Pau Masó)


Si la societat fos un tren, on a cada vagó hi ha una classe social, així descriuen les entitats socials de la Garrotxa el tren que circula a hores d’ara a casa nostra.

 

Emili Bassols, president de Creu Roja Garrotxa, Carles Oller de Càritas i Teia Fàbrega del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han alertat en l’últim episodi de la sèrie ‘La covid + humana’ de Ràdio Olot que, un any després, la pandèmia ja ha fet caure persones del tren i reclamen que l’administració (el conductor) ho tingui en compte.

 

Teia Fàbrega, directora del Consorci d’Acció Social (Pau Masó)


“Com a àmbit social, ens hem sentit molt malament”

Durant l’últim any, el sector social creu que ha estat discriminat i la directora del Consorci demana que se’l reconegui com un sector essencial per tal que hi hagi més sensibilització a l’hora d’apostar per la tasca social.

 

Carles Oller, president de Càritas Garrotxa (Pau Masó)


Un any sense onades, sinó amb un tsunami

Pel que fa a l’últim any, les entitats també creuen que la dificultat més important que s’han trobat ha estat la gestió de la immediatesa. Afirmen que la social serà la crisi més llarga que deixarà la covid, per damunt de la sanitària i l’econòmica. A més, també remarquen que en l’àmbit social no hi ha hagut onades, sinó un “mar de fons”.

 

Pel que fa al territori, les entitats creuen que la Garrotxa ha donat una bona resposta a les necessitats socials que han sorgit durant l’últim any. Remarquen la col·laboració entre entitats, empreses i actors públics i posen deures a la Generalitat. La conversa entre els responsables de Càritas, Creu Roja i el Consorci Social de la Garrotxa es pot recuperar al podcast de Ràdio Olot i a les plataformes digitals Spotify i Ivoox.

 

Respon