Les escoles d’arts escèniques reclamen que se les tingui en compte

Després de tres mesos de pandèmia, encara no han sortit al BOE i no saben quan ni com podran tornar a obrir. Per aquest motiu, molts centres s’estan anticipant a possibles mesures de seguretat i higiene. Mantenir el contacte amb els alumnes durant el confinament és clau per aguantar el negoci.

Foto: Quarta Paret


Es troben davant d’un escenari complicat i no saben quan podran aixecar el taló. El fet d’emmarcar-se dins el sector de la formació fa que sigui el Ministeri o el Departament d’Educació els que hagin de decretar la reobertura. De moment, però, la seva activitat no consta al BOE. Per aquest motiu, demanen que se’ls posi a la fase 2, on, per exemple, els centres educatius ja podrien tornar a obrir. El director de l’escola escènica La Quarta Paret d’Olot és Jordi Massegur.

 

Mentrestant, els centres intenten adaptar-se a les mesures de seguretat que intueixen que se’ls poden requerir a l’hora de la reobertura. Estan fent inversions en higiene i buscant la forma d’adaptar-se al distanciament social.

 

“La cultura sempre és l’última”

Des de la Quarta Paret reivindiquen el paper de la cultura. Critiquen que sempre “és l’última”, però que la gent no l’ha parat de consumir durant el confinament. Asseguren que “ara és el moment d’ajudar”.

 

El gremi no creu que el fet que hagin aparegut molts recursos a Internet, pugui malmetre la cultura, ja que creuen que sempre ha d’estar oberta a tothom. Asseguren, però, que hi ha molts negocis en joc i que si la situació s’allarga, molts centres poden veure’s obligats a tancar.

Respon