Les escoles i instituts de la Garrotxa tenen a punt el seu pla per al retorn escolar

Es debatrà i s’aprovarà la setmana que ve al consell escolar. Cada centre ha hagut d’elaborar el seu propi protocol i fixar les seves pròpies ràtios d’alumnes per aula. Els directors han trobat a faltar més concreció per part de la Generalitat.

Els centres escolars garrotxins ja es preparen per tornar a l’activitat

Alguns han hagut de fer mans i mànigues per reduir ràtios amb els espais i els professionals que tenien. Sí que van rebre un document del departament d’Educació amb mesures i recomanacions, però eren de caràcter general i cada centre les va haver d’adaptar a les seves característiques. La directora del nou institut-escola Greda d’Olot, Neus Garcia, diu que l’opinió general dels directors és que ha faltat concreció per part d’Educació.

 

Malgrat les dificultats, al mes de juliol cada centre va haver de redactar el seu propi protocol. El va enviar a inspecció i aquesta setmana que ve es portarà a debat i aprovació al consell escolar.

 

Cada centre decideix les seves ràtios

En el pla, cada centre educatiu va haver de tractar assumptes delicats com ara el nombre d’alumnes per aula. La reducció de ràtios ha portat cua durant tot l’estiu i, al final, el departament d’Educació només l’ha concretada a primària, on les classes hauran de ser de menys de 20 alumnes. A secundària, no hi ha limitació.

 

Falta una setmana i mitja per al retorn a l’escola. A Catalunya, les classes començaran el 14 de setembre.

Respon