Les Festes del Tura 2016: més de 150 actes en sis escenaris durant cinc dies

Seran les Festes del Tura més cèntriques. Els 153 actes programats es repartiran pel centre de la ciutat i estrenaran un nou escenari: la plaça del Puig del Roser, que es convertirà en l’espai Carica-Tura, centre d’actes familiars i infantils de referència. Des del 7 fins l’11 de setembre aquest nou espai acollirà activitats per als més petits cada tarda, entre les quals destaca el taller de construcció de cabeçuts que realitzarà per primera vegada l’Escola Municipal d’Expressió. 

fdt reunio

L’acte de presentació de les novetats de les Festes del Tura d’aquest any (Sandra Sotillo)

Però aquesta no serà l’única novetat. Entre les principals innovacions destaquen els canvis d’itinerari; Primer, el de la cercavila infantil, que modifica el recorregut per no solapar-se amb el Ball Pla i evitar aglomeracions: sortirà com sempre de l’Hospici, passarà pel carrer Antoni Llopis, la Plaça Mercat, el carrer Doctor Fàbregas, el carrer Sant Rafel, la Plaça Doctor Ferrer, el Firal, i s’acabarà a l’espai Carica-Tura. I també canvia d’itinerari el correfoc, que aquest any es trasllada al centre de la ciutat. Sortirà de la plaça Campdenmàs i passarà pels carrers dels Sastres i Macarnau fins arribar a l’interior de la plaça de Braus, on Pim Pam Pum Foc! representarà l’espectacle Romeu i Julieta. El regidor de festes d’Olot, Josep Berga, diu que no es tracta d’una alternativa al correbou.

Una altra de les novetats d’aquest any seran els col·laboradors, que donaran un cop de mà als organitzadors de les activitats. Unes 13 persones han respòs a la crida de l’Ajuntament, que tot i haver-ne demanat 50, ho ha rebut com un èxit. I novetats també en el got de festes, que aquest any tindrà un missatge educatiu en defensa dels drets civils. Es tracta de la diversitat sexual, representada pel lema “Estimar és una festa” i pel dibuix d’un cavallet i un cabeçut amb actitud afectuosa. L’autora és la Marina Faja, de 14 anys i alumna de l’Escola Municipal d’Expressió.

Els programes de Festa es comencen a repartir avui pels diferents barris de la ciutat, i des d’ahir ja està disponible la versió digital que els usuaris es poden descarregar a la web de Festes del Tura. A més a més, s’ha renovat l’aplicació per a mòbils, que a més del programa d’actes, incorporarà fotografies i vídeos dels grups musicals convidats i un mapa amb les ubicacions dels escenaris i els serveis.

Respon