Les floristeries, sobre el Sant Jordi d'estiu: “Això no serà el Sant Jordi”

Els floristes són els més pessimistes de cara al Sant Jordi d’aquest dijous. El sector afirma que no s’han preparat per grans vendes ni tampoc tenen a punt el ventall de roses d’un Sant Jordi habitual. Alguns establiments de la comarca han explicat a Ràdio Olot que no han detectat interès i que si fan alguna venda, serà espontània. 

Foto: ACN


 

A Can Carlicus, una de les floristeries més emblemàtiques d’Olot, només serviran a una llibreria de la ciutat que els hi ha demanat roses. A diferència de les desenes d’encàrrecs que tenen en un Sant Jordi habitual, aquest dijous la Mercè, responsable de l’establiment, no està previnguda.

 

En un Sant Jordi habitual, la venda de roses a Can Carlicus pot arribar fins a les 14.000 unitats. En aquesta edició estiuenca, podrien arribar, a tot estirar, al miler. Un descens de vendes que també preveuen a Flors Natura. La seva dependenta és la Consol.

 

Els floristes creuen que l’estiu no és un bon moment per vendre roses. La calor i la xafogor fan que les flors pateixin més. Coincideixen, això sí, en què el Sant Jordi confinat de l’abril va servir per vendre més del que es pensaven. Tot i això, només es va arribar al 10% de les vendes d’un Sant Jordi normal.

 

Respon