Les funeràries relaxen mesures a la fase 1: enterraments de fins a 15 persones

A partir d’ara, ja es podran fer enterraments de fins a 15 persones i vetlles de fins a 10. Els tanatoris tornen a obrir amb mesures excepcionals i les cerimònies religioses poden tornar-se a celebrar, tot i que el Bisbat de Girona ha anunciat que esperarà fins a la fase 2. Els cementiris seguiran tancats sine die. 

El tanatori s’obre als familiars més directes amb un màxim de 10 persones (Funerària Besora)

De moment, segueixen, però, protocols específics pels morts per coronavirus. En aquests casos s’enterren o s’incineren directament un cop surten de l’Hospital. Però a partir d’ara, les morts per altres causes ja es podran vetllar als tanatoris. Ho podran fer amb un màxim de 10 persones que hauran de portar obligatòriament guants i mascareta. El gerent de Funerària Besora és Jaume Casas en declaracions a Ràdio Olot.

 

Els que no obriran durant la fase 1 són els cementiris. La Generalitat no vol posar cap data de reobertura i prefereix esperar que es redueixi l’afectació del coronavirus. Casas diu que, en un principi, això també afecta pobles petits.

 

De moment no hi haurà cerimònies religioses

Pel que fa a les cerimònies religioses a les esglésies, el govern central permet que durant la fase 1 hi assisteixin una quinzena de persones. Tot i això, el Bisbat de Girona es mostra prudent i allargarà el seu desconfinament fins que no arribem a la fase 2.

 

Des de l’inici de la pandèmia, a la Garrotxa ja han mort més d’un centenar de persones per covid-19. La voluntat dels serveis funeraris i el Bisbat és celebrar una cerimònia a totes les parròquies en record de tots els difunts. Tot i això, des de Funerària Besora asseguren que encara s’ha de decidir com i quan es farà.

Respon