Les mesures anticovid, una inversió per als clubs esportius de la Garrotxa

Les limitacions d’aforament, la cita prèvia i la neteja constant. Són mesures que s’han d’aplicar a totes les instal·lacions esportives i que han arribat per quedar-se. Els clubs esportius i socials, sobretot gimnasos i piscines, han hagut de modificar el seu pressupost tenint en compte que aquesta situació anirà per llarg.

Les entitats esportives hauran de mantenir les mesures de seguretat i higiene (CN Olot)

Dos metres i mig quadrats per persona com a regla general a totes les instal·lacions esportives, tres metres quadrats als vestidors i quatre a la piscina. La distància social, i no un tant per cent d’aforament, és la que marca el límit de persones que hi pot haver en un gimnàs o una piscina, segons el pla sectorial d’esports de Catalunya. Tenint en compte això, cada club esportiu ha hagut de marcar les seves pròpies limitacions d’aforament, i, fins a nou avís, aquestes es mantindran. Això vol dir que s’haurà de continuar demanant cita prèvia abans d’anar a fer esport a qualsevol instal·lació, i que els responsables del club o l’equipament hauran de garantir que es respectin les mesures de seguretat i higiene.

A casa nostra, l’entitat esportiva amb més socis (8.000) és el Club Natació Olot. La seva presidenta, Gemma Soy, explica que han hagut de modificar el pressupost ordinari d’aquest any sobretot per comprar més productes de desinfecció i incrementar els torns de neteja.

 

També es mantindran els protocols que han de seguir els usuaris: prendre’s la temperatura abans d’entrar als centres esportius, portar la mascareta i només treure-se-la quan es faci esport, a més de respectar les distàncies de seguretat a tot el recinte i quan es practiquin esports individuals. Pel que fa als esports en equip, els entrenaments i els partits només es podran fer en grups estables i permanents.

Respon