Les mesures d'Olot: tancar tots els establiments que no siguin d'alimentació bàsica o farmàcies i precintar parcs infantils

L’alcalde, Pep Berga, demana prendre consciència i quedar-se a casa. La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra comproven quines botigues estan obertes i recomanen tancar les que no siguin d’alimentació bàsica o farmàcies.

Les terrasses, tancades (Pau Masó)


“Em sobta veure gent gran passejant pel carrer o nens als parcs. Una de les coses que farem és precintar els parcs infantils perquè ningú hi vagi. Ens hem de quedar a casa i prendre consciència”. Són paraules de l’alcalde d’Olot, Pep Berga, a l’Informatiu Migdia especial d’aquest dissabte a Ràdio Olot. Berga fa una crida a la ciutat perquè tingui “seny i sentit comú” i es defensi del coronavirus. A la comarca, no hi ha cap cap cas confirmat, però hi ha persones confinades preventivament i les autoritats sanitàries reconeixen que “tard o d’hora” n’hi podria haver algun. Per això, les mesures de prevenció són tan importants.


En aquest sentit, aquest divendres el govern va ordenar tancar espais d’oci, bars i restaurants i tots els centres comercials, amb l’excepció de deixar obertes les botigues d’alimentació. “Cal un aclariment molt clar de la Generalitat de quines botigues han de quedar obertes i quines no. La recomanació que fem nosaltres és que es tanquin totes, tret de les imprescindibles: les d’alimentació bàsica i les farmàcies”, ha explicat Pep Berga a Ràdio Olot. De fet, durant el dia d’avui la Policia Municipal —i també els Mossos d’Esquadra sobretot als diferents municipis de la Garrotxa— han visitat els establiments que s’han atrevit a obrir i els han recomanat tancar les portes.


El mercat dels dilluns, només amb productes frescos

Com a mínim durant els dos propers dilluns, Olot tindrà mercat, però a mitges. La part de roba i complements no hi serà i es mantindrà la de productes frescos. Segons l’alcalde, es prendran totes les mesures de seguretat i les parades estaran degudament separades. “Demanem que tothom actuï amb responsabilitat, que hi anem amb les mans netes i mantenim sempre la distància de seguretat d’un metre i mig”, diu Pep Berga.

Només una missa, i es podrà escoltar per Ràdio Olot

One Response to “Les mesures d’Olot: tancar tots els establiments que no siguin d’alimentació bàsica o farmàcies i precintar parcs infantils”

  1. Dolores Salvador

    Voldria poguer ajudar restaurants que no o han previst i tenan un munt de menjar, que fagin propaganda de quins són, per poguer anar a buscar el menú per endur

    Respon

Respon