Les mesures per al retorn a l'escola del 14 de setembre

Grups estables de convivència, mascareta obligatòria a partir de secundària, entrades esglaonades als centres i proves PCR diàries. Són els eixos del pla del començament del curs escolar que ha presentat la Generalitat. El conseller d’Educació assegura que el curs serà sempre presencial a infantil i primària. Ha de començar el 14 de setembre.

Imatge: Pau Masó

El pla per al retorn escolar de la Generalitat es basa en dividir els alumnes en grups estables de convivència per poder garantir la traçabilitat, és a dir, en cas que hi hagi un positiu de coronavirus, per saber amb qui ha estat en contacte. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, no ha especificat el nombre de ràtios a secundària. Ho deixa en mans de cada centre. A primària, no hi podrà haver més de 20 alumnes per aula.


L’ús de la mascareta serà obligatori a partir de secundària (12 anys), i també a primària (a partir dels 6 anys) en cas que el risc de contagi de la zona sigui alt. Cada setmana s’anirà avaluant la situació i un semàfor (verd o vermell) determinarà l’ús exacte de la mascareta.


Bargalló també ha apuntat que les classes es reduiran, i duraran 55 minuts i no una hora, per poder ventilar les aules. També es demanarà respectar la distància de seguretat entre els grups estables tant a l’hora del pati com al menjador. En aquest mateix sentit, per evitar aglomeracions, es regularan les entrades i sortides del centre, que seran esglaonades. També es prendrà la temperatura cada dia als alumnes i la circulació a l’interior dels centres estarà delimitada. Pel que fa a les 500.000 proves PCR que la Generalitat va anunciar dilluns, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha concretat que la intenció és que se’n facin 8.000 de diàries fins al 9 d’octubre i 20.000, també cada dia, a partir d’aquesta data. La tornada a l’escola serà el dilluns 14 de setembre i Educació garanteix que el curs serà sempre presencial a infantil i primària.

Respon