Les ordenances i els pressupostos obren una “crisi política” entre l'equip de govern i l'oposició d'Olot

Les relacions entre equip de govern i oposició s’han trencat després de presentar les ordenances i els pressupostos per al 2020. L’equip de govern demana que no es traslladi als ajuntaments la tensió que es viu entre partits al Congrés i a la Generalitat. Des de l’oposició creuen que “les formes” no han estat les correctes. 


Dos no s’entenen si un no vol. Ara mateix la convivència entre equip de govern i oposició és tensa. Ho admeten des de les dues parts. La tensió viscuda en els últims plens municipals també s’ha traslladat entre els partits i, ara mateix, la relació entre uns i altres és poca o nul·la. L’alcalde, Pep Berga, assegura que sempre hi ha hagut la porta oberta al diàleg i demana no traslladar tensions supramunicipals al món local.

 

L’oposició denuncia una “falta de comunicació” per part de l’equip de govern. ERC, PSC i la CUP creuen que “s’han trencat les formes” després de conèixer a través de la premsa els canvis en les ordenances, les modificacions en el pressupost o l’obertura del nou institut d’Olot. Escoltem el regidor republicà Josep Quintana, la socialista Marina Alegre i el portaveu de la CUP, Lluís Riera.

 

Redirigir la situació

Malgrat que les posicions ara mateix estan allunyades, oposició i equip de govern llueixen voluntat de diàleg. Tot i això, ERC, PSC i CUP creuen que ha de ser l’equip de govern qui ofereixi “mà estesa”. Per la seva part, Berga ho deixa clar.

 

Malgrat les paraules d’uns i altres, la situació no sembla redreçar-se i tot fa pensar que la ruptura entre partits es tornarà a evidenciar al pròxim ple municipal, on, amb molta probabilitat, l’equip de govern es quedarà sol en l’aprovació dels nous pressupostos.

Respon