Les Planes denuncia que Ensenyament no compleix amb les promeses fetes per a l’escola

El municipi fa gairebé un any que espera un pla d’inversions. L’alcalde de la localitat diu a Ràdio Olot que no hi poden fer front i per tant deixaran les millores en “stand by” fins que la Generalitat doni “senyals de vida”. Eduard Llorà assegura que hi ha “deixadesa en funcions” per part d’Ensenyament. 

L’escola de les Planes (Ràdio Olot)


Aviat farà un any que el conseller Josep Bargalló va prometre a les Planes d’Hostoles un pla d’inversions per a escoles històriques de Catalunya on s’hi podria incloure la del poble garrotxí. Aquesta promesa es va formalitzar en una visita del mateix conseller el desembre passat a l’escola de les Planes. Onze mesos després, l’alcalde del poble, Eduard Llorà, diu a Ràdio Olot que no han rebut notícies del pla d’inversions i que Ensenyament promet coses que no pot complir.

 

A falta de les ajudes que no arriben per part de la Generalitat, l’ajuntament de les Planes ja ha invertit més de 300.000 euros a l’escola del poble. Són uns diners que Llorà admet que no recuperaran i que aquest fet demostra que Ensenyament té una “deixadesa en funcions”.

 

L’escola de Sant Cristòfor de les Planes té més de cent anys. Les accions de millora que s’hi ha fet s’han pagat a través de fons propis de l’ajuntament i també subvencions de la Diputació de Girona. De moment, i fins que la Generalitat no “doni senyals de vida”, l’alcalde de les Planes diu que deixaran en “stand by” les inversions que facin falta a l’escola.

Respon