Les Planes d'Hostoles ja té Protecció Civil

Les Planes d’Hostoles disposa per primera vegada d’una associació de Protecció Civil. Es tracta d’un cos de voluntaris que treballen colze a colze amb l’Ajuntament en aquelles tasques que siguin necessàries. És una figura que no existeix en molts municipis petits i que pot ser molt necessària perquè precisament els pobles amb pocs habitants no disposen de Guàrdia Urbana.
L’Associació de Protecció Civil de les Planes es va constituir abans de començar l’estiu i la formen 4 veïns del municipi. Després dels tràmits propis de constitució d’aquest cos, l’Ajuntament ha equipat als voluntaris perquè puguin realitzar les tasques que se’ls encomanin. La seva primera actuació va ser pel “Mercat del Trasto” en el que van ajudar a l’Ajuntament a regular el trànsit i el gran volum de visitants que va congregar aquesta festa al poble.
Per poder desenvolupar aquesta feina, encara que sigui altruista, cal una formació. Els voluntaris de Les Planes han fet un curs a Girona amb un examen final en el que se’ls ha explicat, entre d’altres coses, què poden fer i quines són les seves competències. I és que malgrat estar sota les ordres de l’Ajuntament, en situacions d’emergència han de col•laborar amb la resta de forces públiques.
I és que els municipis petits, que no disposen de Guàrdia Urbana, tenen més dificultats a l’hora de controlar esdeveniments importants o fer complir les ordenances municipals. L’alcalde de Les Planes, Eduard Llorà, assegura que “a la Garrotxa la figura del mosso de proximitat és molt útil però que hi ha tasques que queden desprotegides”.
L’Associació de Protecció Civil de Les Planes ja està operativa. És un cos de voluntaris que depèn de l’Ajuntament i que està obert a tothom qui en vulgui formar part.

Respon