Les Planes d’Hostoles suspèn el Festival Planestiueja’t pel coronavirus

L’Ajuntament ha posposat els concerts d’enguany per a l’estiu del 2021. La dificultat per saber quines mesures haurien d’adoptar mesos abans de l’arrencada del festival, ha provocat l’ajornament. Entre els artistes que havien d’actuar a l’edició d’enguany hi havia Roger Mas, Monica Green o la Companyia Elèctrica Dharma. El Planestiueja’t havia de començar el 4 de juliol i aquest 2020 havia de celebrar la cinquena edició.

Imatge del festival (Ajuntament Planes d’Hostoles)


El festival de les Planes d’Hostoles no podrà bufar espelmes aquest any, però ja les prepara per fer-ho l’any que ve. La intenció és comptar amb el mateix cartell que hi havia aquest 2020. Roger Mas, Di-Versiones i la Companyia Elèctrica Dharma eren alguns dels noms més destacats. L’organització diu que es veu obligada a ajornar el festival davant la indefinició de les institucions sobre com s’ha d’aplicar la normativa per prevenir contagis de coronavirus en aquest tipus d’activitats. L’alcalde de les Planes d’Hostoles és Eduard Llorà.

 

Per aquest motiu, l’organització pagarà el 25% dels honoraris a artistes i tècnics per així deixar-los lligats per a l’estiu del 2021. Diuen que ho fan “per ser responsables amb la cultura” i per agrair la predisposició dels músics a tornar l’any que ve.

 

Aquest percentatge suposa uns 15.000€ a l’organització. El Planestiueja’t 2020 hauria començat el 4 de juliol amb el concert del Cor Geriona i l’Orquestra Banda Band i s’hauria acabat el 29 d’agost amb l’actuació de Monica Green. L’any passat el festival garrotxí va reunir 4.000 persones. A partir d’ara, però, ja comença a mirar cap al 2021.

Respon