Les Preses consultarà als ciutadans sobre el futur model de gestió de residus

Ho farà a través d’enquestes i sessions informatives que permetin veure quina és l’opció amb més suport. El municipi posarà tres fórmules sobre la taula: els contenidors amb targeta, el porta a porta o un model mixt.

Imatge de l’Ajuntament de les Preses (lespreses.cat)


Aquest 2019 els municipis de la Garrotxa han de decidir quin model de recollida de residus volen aplicar a partir de l’any que ve. Aquest és l’encàrrec que ha fet el Consell Comarcal a tots els Ajuntaments de la comarca. A les Preses han decidit consultar-ho al poble. El seu alcalde, Pere Vila, explica que es farà a través d’enquestes i sessions informatives.

 

Les sessions informatives ja s’han anat fent aquesta setmana i ara caldrà preguntar als veïns que no hi hagin assistit. L’Ajuntament posa sobre la taula tres models: els contenidors tancats amb targeta personalitzada, el porta a porta o una fórmula que barregi aquestes dues opcions.

 

La decisió s’ha de prendre de forma urgent. Per això, el consistori preveu enllestir-ho com a molt amb un mes. Actualment, el percentatge de recollida selectiva de les Preses se situa al 43%. De cara al 2020, Europa marca que aquest tant per cent haurà d’arribar a cinquanta.

 

Respon