Les Preses, el municipi garrotxí amb menys atur en acabar el 2014

Un 8% de veïns buscaven feina en tancar l’any passat. El seu alcalde diu que la clau ha estat estar a l’aguait amb les empreses i tenir un polígon industrial actiu i el Viver d’Empreses. L’exportació ha fet que algunes grans empreses segueixin creixent.

viver preses

El Viver d’Empreses de Les Preses (viversgi.cat)

L’alcalde diu que per ells “és un honor” tenir aquesta taxa des desocupació, tot i que preferia que les dades, 75 persones el passat mes de març, fossin encara menors. Pere Vila recorda que el pitjor moment va ser quan fa dos anys va tancar una de les grans empreses del municipi deixant sense feina a una quarantena de treballadors. Vila destaca que també ha estat clau el paper del Viver d’Empreses que hi ha al municipi.

En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde de Les Preses, ha explicat que entre els empresaris hi ha la sensació a hores d’ara d’un optimisme moderat. L’increment de les exportacions ha permès també que hagin augmentat les plantilles d’algunes de les grans empreses.

Les Preses va tancar el 2014 amb un 8% d’atur, seguit de la Vall d’en Bas i la de Bianya. La mitjana de la Garrotxa rondava el 12%.

Respon