Les Preses i el Sant Roc se salven i el Garrotxa puja a Tercera Catalana

La temporada del futbol territorial es resol sense cap descens i decretant l’ascens d’aquells equips que estaven en posicions de pujar directament. El Garrotxa, segon classificat de Quarta Catalana per coeficient, és l’únic garrotxí que aconseguirà l’ascens. La Federació estudia dividir les categories en subgrups la temporada que ve.


Que hi hagi ascensos, però que no hi hagi descensos. És el que ha resolt la Federació Catalana de Futbol. Agafarà les classificacions de l’última jornada abans del coronavirus, premiarà els equips que estiguin en posicions d’ascens directe (i els millors classificats en zona de play-off, segons el pla de competició) i no castigarà els que estiguin en zona de descens. Això farà que la temporada que ve les categories tinguin més equips i que la FCF es plantegi la possibilitat de dividir-les en subgrups. Ho explica a Ràdio Olot el vicepresident i delegat territorial a Girona, Jordi Bonet.


Aquesta mesura excepcional afavoreix les Preses i el Sant Roc d’Olot, els dos últims classificats del grup 17è de Tercera Catalana i els únics garrotxins que ocupaven llocs de descens.

A Tercera, la temporada que ve, s’hi afegirà un garrotxí més: l’Escola de Futbol Garrotxa. La classificació per coeficient que ha fet la Federació Catalana a Quarta Catalana, on hi havia molta igualtat i on alguns equips havien jugat un partit més que d’altres, ha mantingut la Cellera líder i ha situat el Garrotxa segon classificat, en zona d’ascens directe.


Beneficiats i perjudicats col·laterals

Fa més d’un mes, la FCF ja va anunciar que no es jugaria més aquesta temporada. Amb la cancel·lació del curs, es van salvar automàticament tots aquells equips garrotxins que, tot i no estar en zona de descens, patien per la permanència: el Besalú, a Segona Catalana, i les Planes, a Tercera.

A la vegada, van quedar fora de la lluita per l’ascens els conjunts que estaven a prop de les primeres posicions: el Bosc de Tosca, tercer de Segona Catalana; el Sant Privat, quart de Tercera, i el Montagut, el Joanetes i el Castellfollit, a la part alta de Quarta. El Garrotxa era el quart equip garrotxí en aquesta pugna, però la classificació per coeficient l’ha fet escalar a la segona posició.

I el futbol formatiu?

En les categories de futbol base, no hi haurà ni descensos ni ascensos aquesta temporada. Només pujarà algun equip si es necessita cobrir alguna vacant. Si no, totes les divisions continuaran igual. La FCF considera que en aquestes categories “cal anteposar els processos d’aprenentatge sobre els triomfs esportius”.


Ara, la FCF treballarà en un pla econòmic d’ajudes i bonificacions als clubs i federats, i en la confecció dels grups de la temporada que ve.

Respon