Les Preses recupera el seu Esplai després d'un any aturat

Des d’aquest curs escolar Les Preses torna a tenir un Esplai. Després d’un any tancat, l’Esplai el Sol obre les seves portes de la mà d’un grup de monitors del Casal d’estiu del poble. Una associació voluntària que s’encarregarà de nens i nenes d’entre 6 i 13 anys. 

 L'Espali Les Preses

Una de les activitats que han fet (esplaielsoldelespreses.blogspot.com.es) 

Després d’uns anys sense funcionar, l’Esplai el Sol de Les Preses torna a obrir en aquest municipi de la Garrotxa. Un grup de vuit monitors són els encarregats de tirar endavant cada quinze dies un esplai dedicat a nens i nenes d’entre 6 i 13 anys.

Gimcanes pel poble, tallers de manualitats, un campament al refugi de Falgars, la castanyada o aquest proper dissabte el Carnaval Infantil a Olot són algunes de les activitats que estan portant a terme des del nou Esplai el Sol; un espai de lleure on es treballen moltes més coses que la simple diversió. Quan fa dos estius van decidir reobrir El Sol ja sabien que moltes famílies els hi donarien suport apuntant-t’hi els seus fills. Les expectatives des de bon principi eren bones.

Una associació voluntària sense ànim de lucre que es finança mitjançant subvencions municipals i de la Generalitat i amb les quotes anuals i trimestrals dels pares. Els actuals 16 nens que té l’Esplai el Sol no els permet fer grups per diferenciar les activitats, però segons Vidal, el fet de ser només un gran grup és un “repte pels propis monitors”.

L’esplai es fa un dissabte cada quinze dies darrere el Centre Cultural de Les Preses i als soterranis d’aquest, on fa anys hi havia hagut l’antic esplai. Unes activitats que van de 4h a 7h de la tarda i que no només estan obertes als nens del municipi, sinó també a la resta de pobles de la Garrotxa.

Per a més informació podeu visitar el Facebook i el blog de l’esplai. A més, cada divendres de 2/4 de 7h a les 9h del vespre les portes de l’esplai estan obertes per informar a tots aquells pares que hi vulguin apuntar els seus fills.

Respon