Enllumenats i mobiliari públic, principals queixes dels olotins a l'Ajuntament

Els problemes amb l’enllumenat i el mobiliari públic a més de la senyalització viària continuen sent les principals queixes que els olotins envien a l’Ajuntament a través de la Ciutat dels Detalls. El principal maldecap són els solars bruts de privats on és més complicat solucionar les peticions. 

Els últims 12 mesos s’han atès 2.665 peticions d’olotins al projecte de la Ciutat dels Detalls. El tema que més preocupa, amb quasi mig centenar és l’enllumenat públic, seguit de la senyalització viària. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha explicat que de totes les peticions n’han solucionat quasi el 90%.

En el darrer any s’han registrat mig centenar de queixes pel tema dels solars. Una actuació en aquests espais que segons Corominas és complicada de gestionar en els casos que estan en mans de privats. Corominas diu que a vegades no queda més remei de que sigui l’Ajuntament el que netegi i passi la factura.

Corominas calcula que abans no s’acabi el mandat se superaran de llarg les 10.000 peticions. D’aquestes les que tenen menys percentatge de resolució són precisament els problemes amb els solars, on no s’arriba a la meitat.  Tot i això, demana que es mantingui la col·laboració cívica.

A banda d’aquests temes, en el rànquing destaquen els forats a la vorera o paviment, el mobiliari públic i la senyalització viària. En canvi, en tot l’any no hi ha hagut cap queixa per ‘grafitis’ a la ciutat i només una sobre façanes en mal estat al casc antic.

Respon