Les residències de la Garrotxa es preparen per a nous ingressos

Algunes ja n’han començat a planificar gràcies a la millora de la situació. Els nous residents hauran de fer una quarantena a casa i també a la residència, a més de passar controls estrictes per assegurar que la persona no és transmissora. Els centres garrotxins ja reben visites de familiars.


L’estabilitat és la tònica general a les residències de la Garrotxa i per això es van fent passos per recuperar situacions d’abans de la pandèmia com les visites de famílies. En molts casos ja s’han començat a fer mantenint la distància de seguretat i amb diferents mesures de prevenció. Això sí, segons el director dels centres d’atenció primària de Besalú i Olot, Josep Lluís Nicolau, és una gran notícia poder rebre visites.


El següent pas després d’obrir les portes als familiars, serà obrir-les a nous residents. Malauradament, molts centres s’han quedat amb places lliures i ja s’està planejant algun ingrés.


La gent gran que ara entri a viure a una residència haurà de fer una quarantena a casa, passar una prova PCR i després tornar a fer una altra quarantena de catorze dies en una habitació aïllada a dins la residència. Un control estricte que vol evitar, de totes totes, que el coronavirus torni a fer el mal que ha fet als centres residencials.

Respon