En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Escola d’Art d'Olot aparca la reivindicació d'un equipament nou

La conjuntura econòmica ha portat la direcció a conformar-se amb arranjaments
| 16 de maig de 2018
L’Escola d’Art d'Olot aparca la reivindicació d'un equipament nou

Des de la direcció xifren en 9 milions d’euros fer una escola nova i diuen que ara mateix el país “té altres necessitats”. Rehabilitar per complet els claustres del Carme significaria buscar un espai provisional per 400 alumnes i 30 aules. L’Escola admet que les instal·lacions “van coixes”, però diu que les obres promeses per Ajuntament i Generalitat poden donar “uns quants anys més” de vida. 

El Claustre del Carme, on s'ubica l'Escola d'Art d'Olot


El context econòmic que viu el país ha deixat aparcat el projecte d’una nova Escola d’Art a Olot. Ho admeten des de la mateixa direcció del centre. Diuen que ara mateix “hi ha altres prioritats” i que, si un dia la situació canvia, se’n pot tornar a parlar. Fer una nova Escola d’Art costaria entre 8 i 9 milions d’euros i suposaria traslladar 400 alumnes i 30 aules en un altre espai temporal. El director del centre olotí, Antoni López, fa un bany de realitat i enterra la reivindicació: "Tothom voldria tenir una escola nova. Però no és el moment per fer una escola de 9 milions per 400 alumnes, el país té altres necessitats".

"Anem una mica coixos, però ara no toca"

La conjuntura econòmica ha anat canviant i també ho han fet les instal·lacions de l’escola. Les aules, tallers i serveis del centre s’han degradat. Aquest 2018 l’escola complirà trenta anys des que va ser reconeguda com a centre d’ensenyaments artístics. Els claustres del Carme, però, tenen molts més anys d’història i per això, López admet que les instal·lacions “van coixes”. "Tenim espais que la llum natural no és la que tocaria per a una escola d'art. Si mai es fa l'ampliació de Can Sacrest es podrien fer espais que complementessin el que tenim", diu López.

400.000 euros en obres

El director de l’Escola d’Art, però, reconeix que amb diferents actuacions l’equipament podria aguantar uns anys més. Per això, Ajuntament d’Olot i Departament d’Ensenyament s’han compromès a dur a terme millores en els serveis i les aules de l’escola. L’estiu passat ja es va actuar en el sostre de l’escola. Aquest estiu es treballarà als lavabos i al paviment d’algunes aules. De cara a l’estiu del 2019 hi ha previst una tercera actuació en les instal·lacions elèctriques, cablejats i de calefacció. López diu que aquests retocs han de permetre aconseguir "millorar la qualitat del centre".

Les obres d’aquest estiu i del que ve costaran 150.000 euros a l’Ajuntament i 250.000 per part de la Generalitat. Seran actuacions que allargaran la vida d’unes instal·lacions que no estaven al dia i que de cara l’any 2019 podrien gaudir d’un rentat de cara que permeti allargar la construcció d’una escola nova.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum