En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'Escola d'Art es reivindica com a motor de canvi de la ciutat

El director de l'Escola demana que aquest mandat almenys es posi la primera pedra de l'ampliació
| 22 de juny de 2015
L'Escola d'Art es reivindica com a motor de canvi de la ciutat

L’Escola d’Art i Disseny d’Olot reivindica el seu potencial per transformar Olot en una ciutat universitària. Demana a l’Ajuntament que s’impliqui econòmicament en el procés d’ampliació del centre que porta anys aturat i que no només esperi a que el Departament mogui fitxa.

Escola d'Art d'Olot (Jordi Altesa)

L'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot (Jordi Altesa)

Fa una dècada l’Ajuntament d’Olot va comprar l’antiga fàbrica de Can Sacrest per tal de poder ampliar l’Escola d’Art. Aquest centre havia volgut ser històricament la facultat de Belles Arts de la UdG però la iniciativa no va prosperar i políticament es va descartar. Malgrat això, el centre s’ha convertit ara en un referent gràcies a l’impuls dels estudis de disseny. Dels 400 alumnes, poc més d’un centenar es dediquen ara a arts clàssiques i tres de cada quatre estan en cicles o graus de disseny. Una branca que, de potenciar-se més amb una ampliació del centre i més graus, podrien donar a Olot vida universitària segons el director Toni López.

La majoria d’estudiants de l’Escola, 6 de cada 10, són de fora de la ciutat López assenyala que si les comunicacions amb llocs com l’Empordà fossin millors i hi hagués més pisos de lloguer assequibles, el nombre d’alumnes seria més gran. Aquest juny s’ha graduat la segona promoció d’estudis de grau universitari. Un dels reptes del centre és trencar la imatge de que a l'Escola només s’hi fa pintura i escultura.

López també demana implicació a l’Ajuntament d’Olot en el projecte d’ampliació de l’Escola cap a Can Sacrest i que no només esperi que sigui el departament d’Ensenyament el que mogui fitxa. Creu que aquesta ampliació ha de ser la peça principal però no única per dinamitzar tot aquell espai i crear una nova porta d’entrada al casc antic.

La petició del centre és que aquest mandat ja es pugui posar la primera pedra del projecte. La imatge d’una Escola dedicada només a les arts clàssiques és molt present a Olot però és completament oposada a la que hi ha al sector acadèmic. Explica López que en uns premis estatals, de 9 finalistes 3 eren del centre i se’n van endur el primer i el tercer lloc. Els  alumnes competeixen de tu a tu també amb professionals consagrats en premis com els prestigiosos Laus on una estudiant ja és finalista. De tot plegat n’ha parlat López en una entrevista al programa ‘El Fascicle’ que avui mateix podran escoltar al podcast de Ràdio Olot.


Entrevista al director de l'Escola a 'El Fascicle'


Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum