L’Escola Malagrida d’Olot mantindrà les dues línies de P3 per al curs 2018-19

El Departament d’Ensenyament fa marxa enrere i no suprimirà cap aula. La notícia es va comunicar en una reunió aquest dilluns entre Ajuntament i Generalitat. Les elevades dades de preinscripció han frenat el tancament d’una aula que ha estat a punt de desaparèixer per la baixa natalitat. Finalment, Olot seguirà amb les 15 línies públiques de P3 que té actualment. 

Façana de l’Escola Malagrida d’Olot (Escola Malagrida)


El Departament ha acabat confirmant una notícia que ja es preveia després de la preinscripció. Des de l’Ajuntament d’Olot confiaven que Ensenyament tingués el mateix punt de vista, i així ha estat. L’elevada preinscripció que es va registrar el mes d’abril a la capital de la Garrotxa ha frenat el tancament de l’aula. En un principi, la Generalitat va calcular que la baixa natalitat no permetria mantenir les 22 places de la línia de l’Escola Malagrida, però finalment, la preinscripció ha capgirat la situació. El regidor d’Educació d’Olot, Pep Berga, diu a aquesta emissora que es tracta d’una “bona notícia per a la ciutat i els seus centres educatius”.

Una reunió entre Generalitat i Ajuntament per confirmar la notícia

La notícia es va confirmar aquest dilluns en una reunió a Girona entre l’Ajuntament d’Olot i el Departament de la Generalitat. Hi van assistir inspectors responsables a la comarca, el director territorial i el cap de planificació de la demarcació. Segons Berga, el creixement inesperat de les preinscripcions ha estat la causa que ha evitat el tancament de l’aula a l’Escola Malagrida. Hi ha hagut divuit famílies dels pobles del voltant d’Olot que s’han apuntat a alguna de les escoles de la ciutat.

 

“La primera trucada que vaig fer va ser al director del Malagrida”

La notícia ja s’ha comunicat a l’escola i les seves famílies. El regidor d’Educació diu a Ràdio Olot que tant uns com altes estan contents de poder mantenir les dues aules. “La primera trucada que vaig fer després de la reunió amb el Departament va ser al director del Malagrida. I la segona trucada als representants de les famílies, i també estaven contents evidentment”, explica Berga.

Finalment, la ciutat d’Olot tindrà el curs que ve les mateixes quinze línies de P3 que aquest any. La novetat serà  l’ampliació de dues aules de secundària a l’Institut Montsacopa i al Bosc de la Coma. En aquest cas, per una raó totalment oposada a la situació que en un principi es preveia al Malagrida.

Respon