L’Escola Pia de bàsquet tindrà dos equips sèniors per primera vegada

La Federació li ha reservat dos llocs a Tercera Catalana (un a la masculina i l’altre a la femenina) i l’entitat olotina els acceptarà. Els equips sub-25 que tenia passaran a ser sèniors mantenint la mateixa plantilla que aquesta temporada.

La formació sempre ha caracteritzat l’Escola Pia de bàsquet (David Planella)

Recupera l’entrevista a Joan Danés Gifre al ‘Tercer Temps’

(a partir d’1:12)


Els dos sub-25 actuals (Escola Pia Olot)

La secció de bàsquet de l’Escola Pia d’Olot havia tingut un equip sènior femení fa molts anys format per noies que treballaven a l’escola, però va durar molt poc. La seva història sempre ha anat lligada a la formació i, per això, els equips de més edat que tenia eren dos sub-25, un de femení i un altre de masculí. La gran novetat de cara a la temporada que ve és que tots dos es convertiran en sèniors i jugaran a Tercera Catalana. La reestructuració que ha previst la Federació Catalana ha donat a l’Escola Pia de bàsquet aquesta oportunitat i l’ha decidit acceptar. El seu coordinador és Joan Danés Gifre. Diu que mantindran els mateixos jugadors encara que saltin a categoria sènior i que ells estan més il·lusionats que mai.


L’ascens de l’Escola Pia a categoria sènior i, més concretament, a Tercera Catalana farà més atractiva la temporada que ve del bàsquet garrotxí. L’equip de la plaça Clarà es trobarà a Tercera femenina amb el CB Olot i el CB Vall d’en Bas i a Tercera masculina també amb l’equip de la Vall. Hi haurà més derbis i augmentarà la competitivitat.


La Federació Catalana de Bàsquet no ha marcat encara cap data d’inici de la temporada que ve, però sí que treballa en un calendari en què els equips es comencin a entrenar al setembre i arrenquin les lligues com a molt aviat el 17 d’octubre. La idea seria acabar-les abans de mitjans de maig per tenir un mes i mig de marge fins a finals de juny en cas que durant la temporada hi hagués algun rebrot i s’hagués d’aturar tot un altre cop. Perquè no torni a passar com aquest curs, la Federació també preveu incloure a les seves bases de competició dos tipus d’ascensos: un si es poden jugar els play-off i un altre si la temporada queda aturada abans i no es pot reprendre.

Com queda la temporada

Aquest curs 2019-2020 s’ha resolt sense descensos i fent pujar equips en base a la reestructuració de les categories que s’ha plantejat i que s’haurà d’aprovar en la propera assemblea de la Federació. L’Escola Pia és l’únic equip garrotxí que estrenarà categoria; la resta mantindran els seus llocs. En bàsquet femení, la Vall d’en Bas i l’Olot juguen a Tercera Catalana, i en masculí, la Vall d’en Bas, a Tercera (tot i que està en llista d’espera per si s’ha de cobrir alguna vacant a Segona), i el Garrotxa-Santjoanenc i l’Olot, a Territorial.

Respon