L’Espai Cràter d’Olot s’agafa de la mà amb els vulcanòlegs després de les crítiques del sector

Els experts creuen que l’equipament s’està reconduint i han elaborat uns informes perquè es tinguin en compte a l’hora d’omplir el futur museu dels volcans. Demanen “rigorositat” en el contingut científic que s’exposi. L’Ajuntament d’Olot ha incorporat, recentment, el Consell d’Investigacions Científiques a la redacció del projecte definitiu de l’Espai Cràter. 

Reproducció virtual de l’interior de l’Espai Cràter (Ajt. Olot)


Mesos enrere, els vulcanòlegs denunciaven a aquesta emissora que ningú s’havia posat en contacte amb ells per parlar de l’Espai Cràter d’Olot. Es queixaven que el futur museu d’interpretació dels volcans naixia sense tenir en compte la veu dels experts. Ara es pot dir que l’Espai Cràter i els vulcanòlegs ja caminen junts. L’Ajuntament d’Olot ha fet trobades amb experts del món de la vulcanologia i ha firmat un conveni de col·laboració amb l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, un organisme integrat al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Un dels integrants d’aquests organismes és Llorenç Planagumà.

 

El projecte executiu de l’Espai Cràter anirà a càrrec l’estudi barceloní Baena Casamor. Planagumà reconeix que “l’ha sorprès gratament”, però avisa que cal definir el contingut de l’edifici.

 

Imatge del projecte arquitectònic que ha proposat l’estudi Baena Casamor (Baena Casamor)


La documentació que fa referència Planagumà són uns informes tècnics que s’entregaran a l’estudi Baena Casamor. Són uns documents que demanen rigorositat científica en el contingut expositiu que tingui l’Espai Cràter. Planagumà parla a Ràdio Olot d’una de les demandes del col·lectiu de vulcanòlegs: fer de l’Espai Cràter un centre de recerca.

 

Tot i no ser un centre de recerca, l’Espai Cràter comptarà amb un espai de documentació per a experts i tècnics. Un element que també caldrà acabar de definir. I és que ara l’equipament ja té el continent, però falta entrar a definir el contingut.

Respon