En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Espai Cràter, el Nucli Antic i la variant centren el debat electoral d’Olot

Aquests tres temes van aglutinar la majoria de propostes i discordances dels cinc candidats amb representació a l’ajuntament
| 21 de maig de 2019
L’Espai Cràter, el Nucli Antic i la variant centren el debat electoral d’Olot

Aquests tres temes van aglutinar la majoria de propostes i discordances dels cinc candidats amb representació a l’ajuntament. L’entesa entre els grups es va centrar en la falta de solució al problema de l’habitatge, en la necessitat d’impulsar noves formes de participació i implantació de la tarifació social. 

El debat es va celebrar al Teatre Principal

 

Cinc candidats i cinc blocs. Pep Berga de JxCAT, Anna Barnadas d’ERC, Josep Guix del PSC, Lluís Riera de la CUP i Xavier Garcia d’Olot en Comú van debatre sobre cinc grans eixos: persones, model de ciutat, model econòmic, infraestructures, i altres formes de govern. En el primer d’ells, els candidats van llançar les seves propostes més socials. L’àmbit de les persones va servir per posar en evidència el 5% de pobresa que hi ha a la ciutat. Més formació, treballar per una feina de més qualitat, oferir més serveis d’atenció o aplicar la tarifació social van ser les propostes que es van posar sobre la taula.


L'habitatge centra el bloc de model de ciutat

En l’apartat de model de ciutat es va parlar sobretot d’habitatge. Tots els partits van coincidir que és el principal problema de la ciutat i que cal trobar solucions noves i punyents per afrontar-lo. Junts per Catalunya es va mostrar favorable a garantir la inversió dels privats. ERC i la CUP van reclamar més mà dura. El PSC va insistir en la compra de pisos, i Olot en Comú va posar l’accent en les bonificacions fiscals.


Les "fires i firetes" en el bloc econòmic

En el bloc més econòmic, Junts per Catalunya i la Cup es van enganxar en “les fires i firetes”. Pep Berga va assegura que són més importants del que semblen i la CUP va demanar que es portessin també a altres barris de la ciutat. ERC es va referir a Amazon com el gran perill del comerç olotí, Olot en Comú va fer èmfasi en l’economia circular i el PSC va prometre no apujar impostos.


Espai Cràter protagonista en matèria d'equipaments

A l’apartat d’infraestructures i equipaments el debat va pujar de to quan va aparèixer l’Espai Cràter. ERC i la CUP va ser crítics al futur centre d’interpretació dels volcans, mentre que Junts, PSC i Olot en Comú van defensar-lo.


En matèria d’infraestructures també es va parlar de la variant. Ningú va mullar-se a l’hora de dir si d’aquí a quatre anys hi hauria la variant feta, menys Pep Berga, que es va mostrar confiat.


En l’últim bloc del debat (el de noves formes de govern i participació) els partits van deixar anar propostes per apoderar la ciutadania. Van sortir idees com consells de barris, renovar la web de l’ajuntament o fidelitzar la ciutadania en els pressupostos participatius.

El pactes, al final del debat

El debat es va acabar parlant de pactes. Junts per Catalunya va assegurar que està disposat a pactar amb totes les forces presents al debat menys el PSC. Els republicans van posar la línia vermella en el dret a decidir dels catalans. Els socialistes van parlar d’un “pacte de progrés”, la CUP va descartar Junts per Catalunya i el PSC i Olot en Comú va fer una crida a les esquerres.

El debat electoral va durar gairebé dues hores. Centenars de persones el van seguir en directe des del Teatre Principal o bé a través de la ràdio i la televisió. Elles seran qui dirà l’última paraula aquest 26 de maig.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les preguntes del 14F: quan i com votar?

Guia pràctica amb les principals preguntes de la jornada electoral

Tots els col·legis electorals del 14F a la Garrotxa

Consulta si el teu col·legi ha canviat d'ubicació

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum